یکی از مشکلات رایج در معاملات فارکس، بروز ورشکستگی (Bankruptcy) است. این موضوع نه تنها در بروکرهای فارکس، بلکه برای مشتریان نیز اتفاق می افتد. باز/بستن پوزیشن در زمان انتشار اخبار، نوسانات شدید، روزهای تعطیل و … منجر به ضرر مالی شدید یا اصطلاحا «ورشکستگی در فارکس» می شود.
ورشکستگی فارکس در بروکرهایی مانند آلپاری، در پنجشنبه سیاه [15 ژانویه 2015 با بیش از 75 میلیون $] اتفاق افتاد. کارگزاری های دیگری مانند “City Forex” و “FXCM” نیز، در همین تاریخ اعلام ورشکستگی کردند. اتفاقی که بر پایه نوسان فرانک سوئیس در برابر دلار امریکا، رخ داد.
آیا ورشکستگی در فارکس، یکی از راه های کلاهبرداری از معامله گران است؟ برای جلوگیری از این موضوع، چه کاری باید کرد؟ در مقاله امروز خانه فارکس من، به بررسی مفهوم ورشکستگی در بازار فارکس می پردازیم. راه های جلوگیری از این اتفاق و عوامل موثر بر آن را نیز، معرفی خواهیم کرد.
به همان میزانی که درآمد دلاری از بازار فارکس جذاب است، از بین رفتن بخشی از سرمایه هم ناراحت کننده است. بدین ترتیب اگر معامله گری بخش زیادی یا همه دارایی خود را از دست بدهد، دچار ورشکستگی می شود.
حتی بانک ها، موسسات و شرکت های فعال در بازار فارکس هم، دچار ورشکستگی و کسری بودجه می شوند. ورشکستگی در فارکس، همیشه در کمین معامله گران است. اگر برای شما هم سوال شد که چطور از ورشکستگی جلوگیری کنیم، مقاله امروز را مطالعه کنید.
اتفاقات و مشکلاتی مانند ورشکستگی، به معنای کلاهبرداری در فارکس نیست! بر پایه برخی از مسائل مانند کمبود نقدینگی [مشابه اتفاقی که برای آلپاری در 2015 افتاد]، کارگزاری ها اعلام ورشکستگی می کنند.
معامله گرانی که در بازار مالی فارکس فعالیت می کنند از اهمیت مدیریت سرمایه، حساب و کتاب سود یا ضرر و … با خبر هستند. ریسک ورشکستگی (Risk Of Run)، با علامت اختصاری “ROR” نشان داده می شود.
ورشکستگی در بازار فارکس به معنای از دست دادن کل سرمایه اولیه یک تریدر نیست، بلکه معامله گر با توجه به استراتژی شخصی خود درصدی را برای سرمایه اولیه تعیین کرده که در صورت از بین رفتن آن، همچنان بتواند در بازار به معامله بپردازد [مثلاً 25%، %50 و 75%].
فرمول محاسبه ریسک ورشکستگی فارکس:
روزانه بین 6 تا 8 تریلیون ارز، در بازار فارکس گردش دارد! این بدان معنا است که سرمایه بسیار زیادی، در این بازار در حال چرخش می باشد. اگر چه سرمایه عظیمی در بازار فارکس معامله می شود، اما تعداد کمی از معامله گران موفق به کسب سود شده و تنها بخشی از تریدرها، از این بازار درآمد دارند.
کسب سود از فارکس، بسیار مشکل است. چرا که این بازار به صورت 24 ساعته فعال و نوسانات زیاد، افزایش/کاهش نقدینگی به مراتب مشاهده می شود. از این رو به راحتی، نمی توانید روند بازار را پیش بینی کنند. به خصوص معامله گران مبتدی [به دلیل تجربه کم و عدم کنترل احساسسات]، بیشتر دچار وشکستگی می شوند.
معامله گران گاهی با یک اشتباه کوچک در حین معاملات، بخش قابل توجهی از سرمایه اولیه را از دست می دهند. ورشکستگی در فارکس، تحت تاثیر عوامل مختلفی اتفاق می افتد.
برای مقابله یا جلوگیری از ورشکستگی، معامله گران باید یک استراتژی مناسب را در نظر بگیرند. استراتژی معاملاتی مناسب، مانع از ایجاد اشتباهات مکرر خواهد شد.
کنترل احساسات [ترس و طمع] و روانشناسی معاملات، از مهم ترین عوامل موفقیت در بازار فارکس هستند.
معامله گرانی که در بازار فارکس مشغول به فعالیت هستند، باید منابع مالی خود را مدیریت کنند. با این کار خطر (ریسک) ورشکستگی در فارکس، تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
داشتن استراتژی معاملاتی مناسب، تحلیل و بررسی نمودار قیمت بازار [قبل از انجام معامله]، مانع از ورشکستگی در بازار فارکس می شود.
روانشناسی معاملات و تحلیل تکنیکال، تنها برای انجام معاملات کافی نیست. چرا که اخبار اقتصادی، روند بازار را تعیین می کنند. معامله گران موفق برای کاهش ریسک ورشکستگی در فارکس، تحلیل های خبری (فاندامنتال/بنیادی) را بررسی می کنند.
داشتن استراتژی معاملاتی مناسب و رصد دقیق بازار، تا حدود زیادی ورشکستگی در فارکس را کاهش می دهد. مهمترین نکته در این خصوص، رعایت نظم (انضباط) در معاملات است. داشتن برنامه و زمان بندی، ثبت تمام وقایع [در ژورنال معاملاتی فارکس]، بررسی اشتباهات و جلوگیری از آن، به کاهش خطر ورشکسته شدن کمک می کند.
البته با تمام این تفاصیل، مشکلات بروکرها نیز خطر ورشکستگی در فارکس را به همراه خواهد داشت. مواردی مانند بستن پوزیشن، واید شدن اسپرد، دستکاری در قیمت ها و … نیز منجر به از دست دادن سرمایه می شود. بصورت کلی، راهکارهای جلوگیری از ورشکستگی در فارکس:
ورشکستگی در بازار فارکس، فقط به معامله گرانی تازه کار اختصاص ندارد. بسیاری از مواقع سرمایه گذاران بزرگ [نهنگ ها]، موسسات مالی، بانک ها، بروکرهای فارکس و … نیز دچار ورشکستگی می شوند. موضوعی که در سال 2015، منجر به ورشکستگی آلپاری شد.
در نتیجه بروز این اتفاق، ارتباطی زیادی با دانش معامله گران ندارد. اگر استراتژی معاملاتی مناسب ندارید، نمودار را بررسی نکرده و به اخبار اقتصادی توجه نکنید، قطعا در این بازار شکست می خورید! البته عامل مهم دیگری که باعث ورشکستگی در بازار فارکس می شود؛ کنترل احساسات است.
برای جلوگیری از خطر ورشکستگی در فارکس یا سایر بازارهای مالی، داشتن مدیریت ریسک، سرمایه، برنامه منظم، افزایش دانش، سطح تجربه و … تاثیرگذار هستند. برای مشورت با کارشناسان خبره بازار فارکس، از طریق پشتیبانی تلگرام با مجموعه خانه فارکس من در ارتباط باشید.
🔹از دست دادن بخش قابل توجه [یا تمام] سرمایه در بازار فارکس را، ورشکستگی می گویند. این موضوع علاوه بر معامله گران، برای موسسات و بانک های بزرگ نیز اتفاق می افتد.
🔹اگر به عنوان یک معامله گر به موارد زیر توجه نداشته باشید، در معرض ورشکستگی در بازار فارکس قرار می گیرید:
سلام وقت بخیر برای کنترل احساسات در بازار فارکس چه چیزی را پیشنهاد می کنید؟
در حساب های آزمایشی ترید کنید.