با کمک استراتژی در فارکس، به راحتی می توان پیش بینی جهت حرکت بازار را بدست آورد. یکی از مهمترین و در عین حال مفیدترین ابزارها در این زمینه، استراتژی خط روند فارکس (Trend Line Strategy) است. خطوط روند، جهت صعودی و نزولی بازار را بررسی و شناسایی می کند.
با کمک این تکنیک، بهترین نقاط ورود و خروج از معاملات بدست می آید. خطوط روند “Trend Line”، با ترسیم بر روی نمودارها توسط معامله گران انجام می شود. این خطوط مجموعه ای از قیمت ها را به یکدیگر متصل کرده و بهترین تناسب را، نشان می دهند.
از خط حاصل شده [ترسیم شده]، بهترین تصمیم گیری جهت سرمایه گذاری و حرکت در جهت قیمت بدست می آید. در مقاله امروز خانه فارکس من، به معرفی استراتژی خط روند فارکس می پردازیم. انواع الگوهای خط روند (Trend Line Pattern) و نحوه ترسیم آن در نمودار را، شرح خواهیم داد.
یکی از ابزار های بسیار مهم در تحلیل تکنیکال بازار فارکس، خط روند است. با استفاده از این ابزار، معامله گران می توانند جهت و روند بازار را شناسایی کنند.
خط روند عبارت است از یک خط مستقیم که بین دو یا چند نقطه قیمتی، در نمودار ترسیم شده و نشان دهنده جهت کلی حرکت قیمت است. خطوط روند صعودی و نزولی وجود داشته که به ترتیب، نشان دهنده روند های افزایشی یا کاهشی قیمت هستند.
الگو های مختلفی بر اساس تعامل قیمت، با خط روند شکل می گیرند که مهم ترین آن ها عبارتند از:
معامله گران از الگو های خط روند، برای تشخیص نقاط ورود و خروج استفاده می کنند. البته اعتبارسنجی الگوها با روش های دیگر نیز، ضروری است!
ترسیم خط روند، یکی از مهارت های مهم تحلیل تکنیکال در بازار فارکس است که باید به درستی انجام شود. در ادامه، مراحل ترسیم آن را بررسی می کنیم.
ابتدا باید روند حاکم بر بازار را شناسایی کرد. روند می تواند صعودی، نزولی یا رنجی باشد. برای شناسایی روند می توان از ابزار هایی مثل میانگین متحرک (MA)، اندیکاتور شکست خط روند و الگوی پرایس اکشن استفاده کرد.
بعد از شناسایی روند، باید دو نقطه مناسب برای ترسیم خط روند انتخاب شود. در روند صعودی این نقاط معمولاً دو کف قیمت و در روند نزولی، دو سقف قیمت هستند.
دو نقطه انتخاب شده را با یک خط مستقیم به هم وصل کرده، تا خط روند ترسیم شود. خط روند باید تا حد امکان نقاط قیمتی را لمس کند.
پس از ترسیم، باید اعتبار خط روند را با بررسی الگوی پرایس اکشن تائید کرد. اگر الگوی قیمت با خط روند همخوانی داشته باشد، خط روند تائید می شود.
در طول زمان با تغییر روند بازار، باید خط روند را بروز کرده و یا خطوط روند جدیدی، ترسیم شود.
پس از ترسیم و تائید خط روند، می توان از آن برای شناسایی سطوح حمایت و مقاومت، الگوهای ورود و خروج و همچنین پیش بینی جهت بازار استفاده کرد.
در مجموع ترسیم خط روند، نیازمند شناخت صحیح جهت حرکت بازار و دقت در انتخاب نقاط مناسب برای ترسیم است. همچنین تائید و به روز رسانی مرتب، خطوط روند برای اثربخشی بیشتر آن ها ضروری است.
بعد از آشنایی با شرایط ترسیم و تفسیر خطوط روند، می بایست نحوه استفاده از این تکنیک در استراتژی معاملاتی را فرا گرفت. خطوط روند می توانند به عنوان یک ابزار کمکی برای تائید فرضیه های معاملاتی، تعیین نقاط ورود/خروج و مدیریت ریسک مورد استفاده قرار گیرند.
در ادامه، 3 استراتژی خط روند فارکس را معرفی خواهیم کرد.
ابتدا باید یک خط روند معتبر در چارت، تشخیص داده شود. این خط روند باید حداقل چند نقطه تماس داشته، تا اعتبار آن مشخص شود. سپس باید منتظر ماند تا قیمت، این خط روند را شکسته و از آن عبور کند. پس از شکست خط روند، اگر قیمت مجدداً به خط روند برگردد، فرصت مناسبی برای ورود به معامله ایجاد می شود.
زمان ورود به معامله، بستگی به ریسک پذیری معامله گر دارد. معامله گران محافظه کار ممکن است منتظر بمانند تا قیمت، فاصله بیشتری از خط روند بگیرد؛ اما معامله گران پرریسک تر ممکن است بلافاصله پس از بازگشت قیمت، وارد معامله شوند.
خط روند، هم به عنوان نقطه ورود و هم برای تعیین حد ضرر (Stop Loss) معامله استفاده می شود. معمولاً حد ضرر در سمت مخالف خط روند قرار می گیرد.
دومین استراتژی خط روند فارکس، تکنیک معاملاتی پرچم است. در این روش، ابتدا باید یک روند تثبیت شده در بازار وجود داشته باشد. سپس باید صبر کرد تا قیمت، برای مدتی متوقف شده و یک منطقه نوسانی یا برگشتی، حول یک ناحیه حمایتی/مقاومتی ایجاد کند.
اگر این منطقه نوسانی بتواند با یک خط روند مشخص شود، با شکسته شدن این خط روند می توان در جهت روند اصلی وارد معامله شد. همچنین استفاده از یک مووینگ اوریج بلند مدت، به تشخیص روند اصلی کمک می کند. در این روش، شدت و قدرت روند اصلی در مقایسه با الگوی برگشتی قیمت بسیار حائز اهمیت بوده و باید مد نظر قرار گیرد.
سومین استراتژی خط روند فارکس، روش معاملاتی برخورد و برگشت است. در این تکنیک، ابتدا یک خط روند در چارت ترسیم می شود. سپس باید صبر کرد تا قیمت، چندین بار به این خط روند برخورد کرده و از آن منعکس شود.
هر برخورد و برگشت قیمت از خط روند، اعتبار آن را تائید می کند.
پس از چند برخورد و برگشت می توان انتظار داشت که الگو های تکنیکال دیگری نیز، در نزدیکی خط روند شکل بگیرند. سپس با توجه به این الگوها، برای ورود به یک معامله در جهت روند اقدام کرد. در این روش می توان حد ضرر را زیر خط روند [الگو های تکنیکال]، قرار داده تا معامله بسیار مطمئن تری انجام شود.
این استراتژی را می توان به صورت مولتی تایم فریم هم اجرا کرد، به این صورت که خط روند در تایم فریم بالا تر رسم شده و الگوهای ورود، در تایم فریم پایین تر مشخص گردند.
استراتژی خط روند فارکس، یکی از ابزار های مفید و کارآمد در تحلیل تکنیکال در این بازار است. خطوط روند به شناسایی روندهای صعودی و نزولی بازار کمک می کنند. همچنین الگو های مختلف، تعامل قیمت با خط روند به معامله گران امکان شناسایی نقاط ورود و خروج مناسب را فراهم می کند.
بنابراین، آموزش و کسب مهارت در ترسیم و تفسیر صحیح خطوط روند برای موفقیت در معاملات فارکس توصیه می شود. البته همواره باید تحلیل خط روند را با سایر ابزار های تکنیکال اعتبارسنجی کرد. در صورت نیاز به راهنمایی یا مشاوره در 365 روز سال، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.
🔹خطوط روند به شناسایی روندهای صعودی و نزولی بازار کمک کرده و الگو های تعامل قیمت با خط روند، نقاط ورود و خروج مناسب را مشخص می کند.
🔹ابتدا باید روند بازار را شناسایی کرد. سپس دو نقطه مناسب انتخاب و با هم وصل شوند. خط روند باید تا حد امکان نقاط قیمتی را لمس کند.
🔹شکست خط روند، جهش قیمت، شکست کاذب از مهم ترین الگوهای تعامل قیمت و خط روند هستند.
🔹خطوط روند برای تعیین نقاط ورود و خروج و سطوح حمایت و مقاومت به کار می روند. همچنین برای تعیین حد سود و ضرر معاملات مفید هستند.
🔹خیر، خطوط روند باید همواره با سایر ابزار های تکنیکال اعتبارسنجی شوند.