شاخص دلار (DXY) یکی از ابزارهای کلیدی در تحلیل بازارهای مالی، به شمار آمده که ارزش دلار آمریکا را [نسبت به سبدی از شش ارز اصلی جهان] اندازهگیری میکند.
طبق آمار، تغییرات این شاخص میتواند تأثیر قابل توجهی بر قیمتهای جهانی کالاها، ارزها و حتی سهام داشته باشد. به عنوان مثال افزایش 1% در شاخص دلار امریکا، معمولاً منجر به کاهش قیمت طلا به میزان 0.5 تا 1% میشود.
همچنین، با توجه به اینکه دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی شناخته میشود، نوسانات آن میتواند بر اقتصاد کشورهای مختلف تأثیر بگذارد.
اگر شما هم قصد انجام معاملات در بازار فارکس را دارید، حتماً درباره پلتفرم تریدینگ ویو نکاتی را شنیده اید. “Trading View” با اختلاف، بهترین پلتفرم تحلیل و معاملاتی در بازارهای مالی است. در این مقاله، به بررسی شاخص دلار در تریدیگ ویو خواهیم پرداخت.
همچنین مزایای تحلیل نماد شاخص دلار در تریدینگ ویو را، با سایر پلتفرم های معتبر [MT4 و 5] مقایسه خواهیم کرد.
اگر به دنبال اضافه کردن شاخص دلار امریکا در پلتفرم تریدینگ ویو هستید، این نماد با مشخصه “DXY” در بخش «شاخص ها/Indices» در دسترس قرار گرفته است.
این شاخص از سال 1973 فعالیت خود را آغاز کرد و ارزش دلار آمریکا را نسبت به شش ارز اصلی جهان، شامل یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس، دلار کانادا، فرانک سوئیس، و دلار، نمایان میکند. افزایش یا کاهش این شاخص نسبت به عدد 100، نشان دهندۀ تغییرات ارزش دلار آمریکا نسبت به سایر ارزهای جهانی است.
بهعنوان مثال، اگر شاخص دلار در تریدینگ ویو به عدد 102 برسد، این نشان می دهد که ارزش دلار نسبت به سایر ارزها، افزایش یافته و بهبود اقتصاد آمریکا را نمایش می دهد.
کاربرد شاخص دلار در تریدینگ ویو به قدری زیاد است که باید آن را، با ابزارهای گوناگون تحلیل کنید. بهترین ابزارهای تحلیلی عبارت اند از:
نمودار شاخص دلار در تریدینگ ویو، اطلاعات مهمی را در اختیار کاربران قرار میدهند. این نمودارها، تغییرات قیمت شاخص دلار در طول زمان را بهصورت گرافیکی نشان داده و به کاربران امکان میدهند تا الگوها و روندهای مختلف در قیمت را شناسایی و بر اساس آن ها تصمیم گیری کنند.
این ابزارها به کاربران امکان می دهند تا با استفاده از تحلیل فنی و الگوهای قیمت، بهترین زمان برای ورود و خروج از معاملات را تعیین کرده و به طور کلی بهترین تصمیمات معاملاتی را اتخاذ کنند.
در تریدینگ ویو، اندیکاتورهای تکنیکال به کاربران در تحلیل بازار و تصمیم گیری های معاملاتی کمک می کنند.
این اندیکاتورها شامل میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی (RSI)، شاخص شتاب (Stochastic Oscillator) و MACD شده که به کاربران امکان می دهند نقاط ورود/خروج معاملات را در بازار بهبود بخشند.
استفاده از خطوط روند، یک ابزار مهم در تحلیل فنی در تریدینگ ویو است. این خطوط شامل نواحی مقاومت، حمایت و خط روند شده که به کاربران کمک می کنند تا میزان قیمت را با توجه به الگوهای فنی تحلیل و بررسی کنند.
استفاده از الگوهای نمودار، یکی از ابزارهای مهم در تحلیل تکنیکال شاخص دلار در تریدینگ ویو است.
این الگوها شامل “Pattern” هایی مانند سه نقطه بالا و پایین، سرشانه و شانه و ترکیبات دیگر شده که به کاربران کمک می کنند تا الگوهای مختلف را در نمودارهای قیمت شناسایی و براساس آنها تصمیم گیری کنند.
تحلیل فاندامنتال، می تواند در تحلیل شاخص دلار کمک مؤثری داشته باشد.
با توجه به اینکه شاخص دلار در تریدینگ ویو، نمایانگر ارزش دلار آمریکا نسبت به سایر ارزهای جهان است، عوامل اقتصادی و سیاسی می توانند بهطور مستقیم در تحلیل فاندامنتال مورد استفاده قرار بگیرند.
بهعنوان مثال، تحلیل شاخص دلار با توجه به دادههای اقتصادی مانند نرخ بیکاری، رشد اقتصادی، تورم، و بیلان تجاری، می تواند به تصمیم گیری های مؤثرتر و دقیق تر در مورد جهت حرکت قیمت دلار کمک کند.
همچنین، عوامل سیاسی مانند تصمیمات سیاستمداران و رویدادهای جهانی نیز، می توانند تأثیر مستقیمی بر ارزش دلار داشته باشند.
اگر پس از بررسی مزایای استفاده از شاخص دلار در تریدینگ ویو و در نظر گرفتن معایب استفاده از آن قصد انجام معامله آن را داشته باشید، باید از معتبرترین منابع برای تحلیل این شاخص بهره ببرید.
همچنین ابزارهای تحلیل شاخص دلار در تریدینگ ویو نیز، به شما کمک زیادی خواهند کرد. پیش از هر چیز سعی کنید به مقایسه شاخص دلار با سایر شاخص های اقتصادی بپردازید؛ چراکه این کار سبب بالاتر رفتن اطلاعات شما در حوزه اقتصاد میشود.
شاخص “DXY”، ارتباط غیر مستقیم با روند نمودار “EURUSD” و “GBPUSD” دارد.
برای معامله نماد شاخص دلار در تریدینگ ویو، باید سبک های گوناگون را بررسی کرده تا نهایتاً، موفق به انتخاب بهترین گزینه باشید. چند نمونه از برترین سبک های معاملاتی نماد دلار:
سبک عرضه و تقاضا، یکی از رویکردهای مهم در تحلیل شاخص دلار آمریکا است که تأثیرگذاری قابلتوجهی بر حرکت قیمت دلار دارد. این رویکرد بر این فرض استوار است که قیمت ها، تحت تأثیر تعادل بین عرضه/تقاضا قرار داشته و هر تغییری در تعادل، به تغییراتی در قیمت ها منجر می شود.
در تحلیل با استفاده از سبک عرضه/تقاضا برای شاخص دلار آمریکا، نقاط قوت و ضعف بازار و موقعیت های عرضه و تقاضا بررسی میشوند.
استفاده از الگوهای کندل استیک، یکی از روش های مهم در تحلیل شاخص دلار امریکا در تریدینگ ویو است.
“Candle Stick Pattern”، الگوهایی هستند که توسط میانگین قیمت های باز، بالا، پایین و بسته کندل های یک دوره زمانی مشخص [چند دقیقه تا چند روز] شکل می گیرند. این الگوها، به تعیین نقاط ورود و خروج معاملات و همچنین تشخیص تغییرات در روند قیمت ها کمک می کنند.
🔹نماد شاخص دلار بهعنوان یک اندیکاتور اصلی در بازارهای مالی، به ویژه بازار فارکس شناخته میشود. این نماد نشان دهنده قیمت دلار، نسبت به یک سبد از سایر ارزها است که تأثیر بسیاری بر دیگر بازارها دارد.
🔹تغییرات در نماد شاخص دلار، می تواند تأثیرات گسترده ای بر بازارهای مالی داشته باشد. به عنوان مثال، افزایش یا کاهش ارزش دلار می تواند تجارت بینالمللی، صادرات، و واردات را تحت تأثیر قرار دهد و نقشه های سیاست های پولی کشورها را متحول کند.