آیا بروکر آرون معتبر است؟ این سؤالی است که، چند وقت اخیر ذهن ها را بسیار به خود مشغول کرده است. بروکر آرون گروپس با مدیریت «فرزاد وجیهی» در سال های اخیر توانسته، با تبلیغات بسیار خود را به صدر اخبار فارکس برساند.
در پشت پرده حرف و حدیث های بسیاری درباره اعتبار این بروکر زده می شود؛ این کارگزاری از سال 2020 فعالیت خود را آغاز کرده است. کارگزاری آرون گروپس دفتر رسمی در ایران ندارد، و مانند بسیاری از بروکر های دیگر در [وینسنت و گاردین] کار خود را آغاز کرده است.
ویژگی ایجاد بازار تومانی در فارکس بزرگ ترین مزیت این بروکر نسبت به دیگران بوده است که، برای اکثر نمادهای پر معامله در نظر گرفته شده است.
بروکر آرون گروپس رگوله جزایر مارشال را داشته، و با شماره پروانه ‘118046’ فعالیت می کند. این بروکر مانند دیگر بروکرهای وینسنت و گاردین، آفشور به حساب می آید که، از اعتبار متوسطی برخوردار است.
این رگولاتوری به علت قوانین سخت گیرانه اقتصادی علیه جرائم مالی مانند پول شویی است. رگولاتوری های سطح بالا اجازه همکاری بروکر با ایران را نمی دهند، و به همین علت نیز آرون گروپس امکان گرفتن آن دسته از رگوله ها را ندارد.
نظرات کاربران در سایت های خارجی مانند تراست پایلت نسبت به این بروکر اکثراً مثبت بوده، نکته قابل توجه در مورد بروکر آرون گروپس، پایین بودن تعداد مشارکت کنندگان در این جامعه آماری است.
در سایت های ایرانی اما وضعیت به گونه دیگری است. بر خلاف سایت تراست پایلت، بسیاری از معامله گران ایرانی از پشتیبانی ضعیف این بروکر خبر داده اند، و شکایت هایی درباره دستکاری چارت، نرخ تبدیل ارز غیر منصفانه و اسپرد های مخفی داشته اند.
طبق اسناد منتشر شده، این بروکر با استفاده از حساب های اجاره ای به نوعی قصد پولشویی و فرآیند های خلاف قانوان در ایران دارد. این ادعا را فرزاد وجیهی به کل رد کرده است، و نسبت دادن این موضوع به کلاهبرداری را بی اساس خوانده است.
همچنین فرزاد وجیهی به همراه شرکای خود قبل از خروج از ایران دارای پرونده قضایی بوده، که در حال حاضر خبری از آن ها نیست و مشکلات حقوقی این تریدر برطرف شده است. بسیاری از افراد با توجه به این سابقه، اعتماد به آرون گروپس را اشتباه بزرگی می دانند.
کارشناسان امنیتی تاکنون هیچ گونه حفره امنیتی را در این بروکر تشخیص نداده اند. در حال حاضر بروکر “Aron Groups” فعالیت خود را به صورت عادی انجام می دهد. البته فیلتر بودن دامنه سایت آرون گروپس باعث شده، تا افراد نیازمند استفاده از فیلترشکن باشند.
البته در سوی دیگر مدیریت بروکر آرون گروپس، چالشی صد هزار دلاری را برای هکرها و افراد فعال در این حوزه در نظر گرفته است. این چالش به منظور حفره های امنیتی بوده، تا آن ها را برطرف کنند.
شائبه های زیادی درباره نحوه فعالیت آرون گروپس وجود دارد، و مهم تر از همه آن ها مسئله غیر قانونی بودن معاملات فارکس در ایران است. عدم وجود قانون گذاری درست و مفید در این حوزه باعث شده، تا بسیاری از بروکر ها بدون هیچ دلیل خاصی فیلتر باشند.
فرزاد وجیهی، مدیر عامل آرون گروپس، چندین سال پیش در ایران پرونده قضایی در ارتباط با شرکت نو پای خود داشته است. در زمان حضور او در ایران، فرزاد وجیهی قصد راه اندازی بروکر ایرانی داشت، تا معاملات طلا را در ایران به صورت آنلاین رواج دهد.
این مسئله با فشارهای بسیاری از طرف نهادهای مختلف رو به رو شد، و در نهایت منجر به ورشکستگی شرکت شد. افراد زیادی در آن زمان از این شرکت شکایت کردند، که پس از گذشت مدت زمان کوتاهی، اتهامات از فرزاد وجیهی رفع شد، و شاکیان شکایت خود را پس گرفتند.
اعتبار بروکر آرون گروپس، موضوع این مقاله بود. در جواب این سؤال باید گفت که با توجه به جوایز مختلف بین المللی، همکاران تجاری معتبر [مانند بایننس و هوبی]، طرح های حمایتی از سرمایه گذاران و بازار های تومانی امکان اطمینان به این بروکر وجود دارد.
اما حتماً باید جانب احتیاط را به عنوان یک معامله گر حرفه ای رعایت کنید. حاشیه های زیاد برای مدیریت این مجموعه، بسیاری را از معامله گری در این کارگزاری منصرف کرده است.
🔹بروکر آرون گروپس دقیقاً مانند بروکر های رقیب خود دارای رگوله متوسط آفشور از وینسنت و گاردین است و شرکت خود را در جزایر مارشال ثبت کرده است.
🔹بروکر های همکار با ایران معمولاً رگوله های معتبری ندارند و به همین دلیل نیز اعتبار خاصی را نمی توان از رگوله ها توقع داشت. این عملکرد بروکر است که باعث می شود تا معامله گران به آن اعتماد کنند.