بروکر های فارکس، نقش مهمی در تسهیل معاملات دارند. اما همواره شائبه هایی در مورد کلاهبرداری [سوء استفاده، ورشکستگی و …] برخی از آن ها شنیده می شود. یکی از کارگزاری هایی که اخیراً مورد اتهام کلاهبرداری قرار گرفته، بروکر ارانته است.
از زمان تاسیس ارانته [سال 2018] تا امروز، بسیاری از تریدرهای ایرانی معاملات را در این بروکر انجام می دهند. اما موضوع کلاهبرداری ارانته، تا چقدر صحت دارد؟ آيا صرفا خبری برای بدنام کردن این کارگزاری است، یا واقعا از مشتریان سوء استفاده شده است؟
در مقاله امروز خانه فارکس من، به بررسی جزئیات این ادعا و شواهد موجود در مورد آن می پردازیم. هدف اصلی، صحت سنجی این موضوع است که آیا “بروکر ارانته کلاهبرداری” انجام داده است یا خیر؟ مواردی مانند اعتبار این کارگزاری، نظرات معامله گران و سایت های معتبر را نیز بررسی خواهیم کرد.
بازار فارکس، محلی است برای تجارت ارزهای مختلف جهان که معامله گران در آن با خرید و فروش ارزها، به کسب سود بپردازند. بروکرها، نقش واسطه هایی را در این بازار ایفا می کنند که معامله گران [از طریق آن ها]، می توانند در بازار فارکس فعالیت کنند.
یک بروکر فارکس خوب، نه تنها باید معتبر و رگوله شده باشد، بلکه باید نظرات مثبت کاربران را نیز به خود جلب کند. نظرات مثبت مشتریان می تواند بیانگر رضایت آن ها از خدمات و شرایط معاملاتی ارائه شده، از جانب بروکر باشد.
همچنین یک بروکر فارکس معتبر، باید به طور شفاف اطلاعات مربوط به شرایط معاملاتی، هزینه ها، کمیسیون ها و اسپردهای خود را فراهم نماید. ایجاد بستری امن برای نگهداری وجوه مشتریان، یکی از الزامات کارگزاری ها است.
ابتدا برای بررسی کلاهبرداری ارانته و صحت این موضوع، مجوزهای نظارتی این کارگزاری را بصورت دقیق موشکافی خواهیم کرد.
بروکر ارانته/”Errante”، یک شرکت کارگزاری است که خدمات معاملاتی در بازار فارکس را به مشتریان از سراسر جهان ارائه می دهد. این شرکت که توسط رگولاتوری های معتبر بین المللی تایید شده، امکان دسترسی به انواع ابزار های مالی از جمله جفت ارز ها، فلزات گران بها، CFD ها و سایر دارایی ها را فراهم کرده است.
برروکر ارانته تحت نظر رگولاتورهای مختلفی فعالیت کرده که در ادامه، به معرفی آن خواهیم پرداخت.
“Cysec” یکی از رگولاتورهای شناخته شده در اروپا است که بالاترین استاندارد های نظارتی را، برای سرمایه گذاری و فعالیت های مالی اعمال می کند. دارا بودن مجوز “Cysec”، به معنای رعایت کامل قوانین و مقرراتی است که برای حمایت از سرمایه گذاران و افزایش شفافیت در بازار های مالی، طراحی شده است.
این شامل بازرسی های دوره ای، حساب های جداسازی شده برای مشتریان و الزام به حفظ حداقل سطحی از سرمایه است تا توانایی پرداخت به مشتریان در هر زمان تضمین شود. شماره لاییسنس دریافت شده توسط ارانته “320/38” و شماره رجیستری این رگوله، “HE394425” اعلام شده است.
البته رگوله “Cysec” ارانته، جهت ارائه سرویس به معامله گران اروپایی دریافت شده و کاربردی برای ایرانیان، ندارد!
این رگولاتوری، سطح 3 محسوب شده و اغلب به کارگزاری هایی آفشور، اجازه فعالیت می دهد. رگوله های آفشور، امکان عرضه خدمات به مشتریان در سراسر جهان را فراهم کرده، اما ممکن است از نظر قوانین و قواعد نظارتی به اندازه رگولاتور های اروپایی یا آمریکایی سختگیرانه عمل نکنند.
با این وجود، پذیرش یک رگوله آفشور برای کاربران ایرانی که به دلیل مسائل تحریم های بین المللی با محدودیت هایی روبرو هستند، می تواند مهم باشد. چرا که به آن ها امکان فعالیت در این بازارها را، می دهد. شماره ثبت این رگوله، “SD038” اعلام شده است.
یکی دیگر از مجوزهای دریافتی این کارگزاری، مربوط به جزایر سنت وینسنت و گرانادینز است. رگوله آفشور “SVGFSA” با شماره ثبت “LLC1912019″، توسط ارانته دریافت شده است.
در بررسی ادعای کلاهبرداری ارانته؛ تجربیات کاربران و شواهد موجود در انجمن های معاملاتی، وبسایت های بررسی بروکر و دیگر پلتفرم های اجتماعی نظرات اغلب مثبت هستند. در حالی که برخی نظرات ممکن است به دلایلی خاص [مثل تجربیات نامطلوب شخصی یا سوءتفاهماتی پیرامون شرایط معاملاتی]، منفی باشند.
اما تعداد نظرات منفی را میتوان در مقایسه با تعداد زیاد نظرات مثبت، نادیده گرفت. همچنین مستندات مربوط به تجربه معامله گران درباره برداشت های مالی، پشتیبانی مشتری و شفافیت فرآیندها نیز کفه ترازو را به سکت نظرات مثبت، سنگین می کند.
در مقاله زیر، بصورت دقیق به بررسی نظرات درباره ارانته پرداخته ایم. تمام انتقادات مثبت/منفی در مورد ارانته، از سایت های معتبر جمع آوری و ارائه شده است.
سایت های نظرسنجی بروکرهای معتبر فارکس، به منظور جمع آوری نظرات و تجربیات کاربران در استفاده از خدمات کارگزاری ها، ایجاد می شوند. این سایت های معتبر، به عنوان یک منبع اطلاعاتی مفید برای بررسی جزییات بروکرها در دسترس قرار گرفته است.
اما باید توجه داشت که برخی از این سایت ها ممکن است تبلیغاتی بوده، و نظرات آن ها قابل اعتماد نباشد! در ادامه نظرات برخی از سایت ها در مورد بروکر ارانته مانند «تراست پایلوت»، سایت «فارکس پیس آرمی» و «ویکی اف ایکس» را، بررسی خواهیم کرد.
کاربران سایت “TrustPilot“، به بروکر ارانته امتیاز 4.1 از 5 داده اند و نظراتی در مورد کیفیت خدمات پشتیبانی، سرعت برداشت ها و هزینه های معاملاتی مناسب ارائه داده اند. اسپرد های منصفانه و دسترسی به متاتریدر 4 و 5 و پلتفرم محبوب Ctrader نیز، از ویژگی های مثبتی هستند که به آن ها اشاره شده است.
یکی دیگر از سایت های بسیار معتبر برای بررسی بروکرهای فارکس، سایت “Forex Peace Army” است. در این سایت درباره ارانته، 9 نظر با امتیاز 2.36/5 داده شده که به نسبت، امتیاز بسیار پایینی است!
برخلاف سایت فارکس پیس آرمی، در «WikiFx»، امتیاز 7.5/10 به ارانته داده شده است. اکثر معامله گران نسبت به اعتبار ارانته، نظر مثبتی را ثبت کرده اند.
با توجه به مطالب ارائه شده، به نظر می رسد ادعای کلاهبرداری ارانته چندان مبنای محکمی ندارد و این بروکر از اعتبار نسبتاً خوبی برخوردار است. مهمترین دلایل، برای رد ادعای کلاهبرداری بروکر ارانته:
در مجموع با توجه به موارد بالا، می توان گفت ادعای کلاهبرداری ارانته در حد خبر زرد در سایت های اینترنتی است. البته همواره باید احتیاط را رعایت کرده و برای انتخاب یک بروکر قابل اعتماد، علاوه بر بررسی سابقه و مجوزها، با کارشناسان حرفه ای نیز مشورت کرد.
🔹با توجه به شواهد، به نظر می رسد اتهام کلاهبرداری بروکر ارانته مبنای محکمی ندارد و این بروکر، از اعتبار نسبتاً خوبی برخوردار است.
🔹بله بروکر ارانته دارای مجوز های لازم از CySEC، FSA و SVGFSA بوده که، نشان دهنده رعایت استاندارد های لازم بین المللی است.
🔹بررسی ها نشان می دهد اکثر نظرات در مورد بروکر ارانته، مثبت بوده و تعداد اندکی نظر منفی وجود دارد.