روش معاملاتی ICT یا “Inner Circle Trader” یکی از استراتژی های پرکاربرد در بازارهای مالی است. این استراتژی در فارکس و سایر دارایی ها، توسط «مایکل جِی هادلسون» (Michael J. Huddleston) توسعه یافته و با نام Smart Money Technique نیز شناخته میشود.
این روش بر مبنای تحلیل رفتار پول هوشمند (Smart Money) یا سرمایه گذاران عمده [مانند بانک ها و مؤسسات مالی بزرگ] استوار است. در تکنیک ای سی تی، تلاش شده تا نقاط ورودی/خروجی معاملاتی را بر اساس ردپای این نهادها شناسایی شود.
تکنیک پول هوشمند (Smart Money Technique) یا “SMT”، به دنبال القاء کردن جهت بازار به سمتی است که معامله گران خرد را، به اشتباه بیاندازد. با این کار، نقدینگی لازم برای حرکت در جهت مخالف مهیا می شود.
در این مقاله از خانه فارکس من، به اموزش سبک ای سی تی در بازار فارکس می پردازیم.
«مایکل هادلسون» به عنوان فردی که بیش از دو دهه در بازارهای مالی فعالیت کرده، این سبک را برای استفاده در معاملات فارکس و بازارهای فیوچرز ایجاد کرد.
وی روش ترید ICT را به عنوان یک سیستم آموزشی مبتنی بر رفتار پول هوشمند، ارائه داد تا معامله گران بتوانند با استفاده از ابزارهای ICT، رفتار قیمت را در چارچوب استراتژی های ترید حرفه ای تحلیل کنند.
از زمان معرفی در سال های 2000، این روش به دلیل قدرت پیش بینی و دقت بالا، محبوبیت زیادی در بین معامله گران پیدا کرده است.
“ICT” مجموعه ای از تکنیک ها و ابزارهای تحلیلی را شامل می شود که، برای شناسایی حرکتها و بازگشت های قیمت در بازار به کار می روند.
این روش ها بر تحلیل ساختارهای قیمت و مفهوم همبستگی دارایی ها، تأکید داشته و به جای پیروی از الگوهای تکراری، به تحلیل جریان سفارشات (Order Flow) و دادههای واقعی بازار میپردازند. برخی از اصلی ترین روش ها در استراتژی های ICT:
استراتژی سبک ICT، اصطلاحات خاصی داشته که آشنایی با آنها برای معامله گران ضروری است.
ICT بر مبنای درک رفتار پول هوشمند و استفاده از داده های واقعی بازار، برای شناسایی نقاط ورود و خروج معاملات عمل می کند. از جمله اصول مهم این روش می توان به «تحلیل نقدینگی»، «شناخت سطوح حمایتی و مقاومتی کلیدی» و «واکنش به تغییرات بازار بر اساس رفتار پول های کلان» اشاره کرد.
این روش به معامله گران این امکان را داده که بدون نیاز به اندیکاتورهای پیچیده، بازار را تحلیل و تصمیمات خود را، با دقت بیشتری اتخاذ نمایند.
استراتژی یا روش ICT به دلیل دقت بالا [انطباق با نوسانات واقعی بازار و توانایی شناسایی نقاط بازگشت قیمتی]، برای معامله گران حرفه ای جذاب است [ترید بر مبنای رفتار اسمارت مانی ها].
این روش نیازمند تمرین و شناخت عمیق از مفاهیم و اصطلاحات است، اما با یادگیری و تسلط بر آن، می تواند به یک استراتژی کارآمد برای معامله گران تبدیل شود.
برای افزایش موفقیت در استراتژی سبک ICT، برخی از جنبه های این تکنیک مانند مدیریت سرمایه، نقش نوسانات، بررسی اخبار و … را فراموش نکنید!
یکی از جنبه های کلیدی سبک ای سی تی، مدیریت سرمایه و ریسک در معاملات است.
هادلسون تأکید می کند که حفظ سرمایه اصلی در کنار مدیریت منطقی سود و زیان، از اصول پایه برای موفقیت در این استراتژی است. در این روش، معمولاً از تکنیک هایی مانند تنظیم نسبت ریسک به ریوارد (R/R)، استفاده از حد ضرر مناسب، و کاهش حجم معاملات در زمان عدم قطعیت بازار استفاده می شود.
ICT به شدت به تحلیل مولتی تایم فریم [ماهانه، هفتگی، روزانه و …]، وابسته است. این تکنیک به معامله گران کمک کرده تا از بازه های زمانی بالاتر، برای شناسایی روندها و از بازه های زمانی پایین تر [مانند 5 و 1 دقیقه] برای تعیین نقاط دقیق ورود/خروج بهره ببرند.
به عنوان مثال می توان ابتدا روند کلی بازار را، در بازه زمانی روزانه مشخص کرده و سپس برای پیدا کردن فرصت های معاملاتی کوتاه مدت، از بازههای زمانی کوچک تر مانند 5 دقیقه استفاده کرد.
هرچند روش ICT ابتدا برای بازار فارکس معرفی شد، اما به دلیل قدرت و دقت بالای آن، در سایر بازارهای مالی [از جمله بازار سهام، رمز ارزها، کالاها و فیوچرز] نیز به کار می رود. بسیاری از تریدرها از این سبک، در استراتژی رمز ارز نیز استفاده می کنند.
معامله گران از تکنیک های این روش مانند شناسایی سطوح نقدینگی و شکست ساختارهای قیمتی، در هر بازاری که نوسانات و همبستگی در آنها وجود دارد، استفاده می کنند.
نوسانات به عنوان یکی از عوامل اساسی، در این روش شناخته می شوند. از دیدگاه ICT مایکل سطوح نقدینگی و نواحی بازگشتی در بازار، تحت تأثیر نوسانات بوده و معاملهگران از نوسانات بالا، برای شناسایی فرصت های معاملاتی قوی استفاده می کنند.
به همین دلیل، این روش برای کسانی که به دنبال معاملات در بازه های زمانی کوتاه و میان مدت هستند، بسیار جذاب است!
در روش ICT شناخت رویدادهای اقتصادی و انتشار اخبار مهم [نرخ تورم، شاخص تولید ناخالص، سخنان مهم رئیس فدرال رزرو و …] نقش مهمی در تعیین نقاط ورودی و خروجی معاملات دارد. رویدادهای کلیدی، باعث نوسانات شدید و تغییرات ناگهانی در قیمت می شوند.
بنابراین معامله گران ICT از این اطلاعات، برای مدیریت بهتر ریسک و تنظیم استراتژی خود استفاده می کنند.
استراتژی ای سی تی ICT (Inner Circle Trader) با تمرکز بر رفتار پول هوشمند و تحلیل جریان نقدینگی، به معامله گران کمک کرده تا با دقت بالا و مدیریت ریسک، در بازارهای مالی فعالیت کنند.
این روش به دلیل بهره گیری از تحلیل ساختار بازار و ترکیب چندین ابزار تخصصی [مانند واگرایی SMT، تکنیک های مختلفی مانند تحلیل چندبازه ای و مدیریت سرمایه] را در اختیار تریدرها قرار می دهد.
از طریق تمرین و درک عمیق اصول ICT، می توان به درک بهتری از نقاط ورود و خروج و همچنین شناسایی سطوح مهم نقدینگی دست یافت. در نهایت روش ICT با ارائه یک رویکرد جامع و کارآمد، در گرفتن تصمیمات با درصد اطمینان بالاتر به تریدرها کمک می کند.
🔹این روش که ابتدا برای بازار فارکس طراحی شده، در بازارهای سهام، رمز ارزها، کالاها و فیوچرز نیز به خوبی کاربرد دارد.
🔹با استفاده از تکنیک های مانند تحلیل چند بازه ای، شناسایی نواحی نقدینگی و سطوح حمایتی و مقاومتی کلیدی، توجه به شکست ها و بازگشت های قیمتی، میتوان بهترین نقاط ورود و خروج را پیدا کرد.
🔹تسلط بر این روش، نیازمند آموزش و تمرین مداوم است؛ چرا که ICT بر مفاهیم و تکنیک های خاصی تمرکز داشته که برای بسیاری از افراد، پیچیده به نظر می رسد!
🔹واگرایی SMT به معامله گران کمک کرده تا نقاط بازگشت احتمالی را، شناسایی کنند. به خصوص زمانی که دو دارایی همبسته در جهت های مخالف حرکت میکنند.
🔹با استفاده از تکنیک های دقیق مدیریت سرمایه، تنظیم حد ضرر و شناسایی نقاط ریسک زا، روش ICT به کاهش ریسک و بهبود بازدهی معاملات، کمک می کند.