استراتژی ایچیموکو چیست؟ – آموزش کار با اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku)

 

یکی از انواع استراتژی در فارکس [و سایر بازارهای مالی]، ایچیموکو (Ichimoku) است. در استراتژی ایچیموکو، جهت و روند قیمت احتمالی به سادگی تشخیص داده می شود. با این ابزار نسبتا پیچیده، بهترین زمان ورود یا خروج در معاملات مشخص خواهد شد.

با کمک استراتژی معاملاتی ایچیموکو، سطوح حمایت و مقاومتی قابل اطمینان بدست آمده و بهترین سیگنال در فارکس برای معامله گر، صادر می گردد. اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku kinko hyo)، اندازه گیری سطوح حمایتی و حرکت آتی قیمت دارایی معاملاتی را به راحتی شناسایی می کند.

برخلاف باور بسیاری از معامله گران، استراتژی ایچیموکو خیلی هم پیچیده نیست. مهمترین چیز، تمرین های متوالی و داشتن کمی حوصله است. در صورت موفقیت، این استراتژی بسیار سودآور خواهد بود. البته استراتژی های ترید ایچیموکو، در دسته بندی اندیکاتورهای پیچیده فارکس قرار گرفته است.

استراتژی ایچیموکو، استراتژی ایچیموکو در فارکس، اندیکاتور ایچیموکو

در مقاله امروز خانه فارکس من، به معرفی استراتژی ایچیموکو خواهیم پرداخت. سیگنال های خرید/فروش، نحوه تنظیم اندیکاتور کینکو هیو (Kinko Hyo) و تمام جنبه های آن را آموزش خواهیم داد.

 

جزییات اندیکاتور ایچیموکو

 

الزام استفاده از استراتژی ایچیموکو در معاملات فارکس، شناخت کامل اندیکاتورها و نحوه عملکرد آن است. در استراتژی معاملاتی ایچیموکو، 5 خط وجود دارد که بسته به رنگ، به آسانی قابل تشخیص است.

 

خط سبز تیره یا Chikou Span

 

خط “chikou span”، قیمت بسته شدن نماد [در پایان روز] را نمایش می دهد. با کمک این خط، امکان مشاهده تا 26 دوره قبل نیز میسر شده است.

 

خط آبی یا Kijun Sen

 

خط “Kijun Sen” یا آبی، با خط اصلی (مبنا/استاندارد) نیز شناخته می شود. کاربرد اصلی خط آبی در استراتژی ایچیموکو، نمایش میانگین بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین است. این خط مانند خط سبز تیره، قابلیت نمایش تا 26 دوره پیشین را دارد.

 

خط قرمز یا Tenkan Sen

 

خط قرمز (Tenken Sen) به خط چرخش نیز، معروف است. خط قرمز تمام شرایط خط آبی را، تنها در 9 دوره میسر کرده است.

 

خط سبز روشن-نارنجی یا Senkou Span

 

خطوط “Senkou Span”، متشکل از دو خط سبز روشن و نارنجی است. خط سبز روشن (خط اول)، با میانگین خط آبی و قرمز محاسبه شده و تا 26 دوره قبل نیز، قابل نمایش است. خط نارنجی یا دوم، میانگین بیشترین قیمت بالا و کمترین قیمت پایین در 52 دوره قبل است [قابل مشاهده تا 26 دوره قبل].

 

منطقه کومو یا Kumo Area

 

محل اتصال دو خط روشن و نارنجی در “Senkou Span”، منطقه کومو نام دارد. ابر تشکیل شده [در دو نقطه]، نشان دهنده نقاط مقاومت، همچنین حمایت فعلی و آتی است. در ادامه با نمایش تصویر، ابر تشکیل شده در منطقه کومو به راحتی قابل شناسایی خواهد بود.

استراتژی ایچیموکو، استراتژی ایچیموکو در فارکس، اندیکاتور ایچیموکو
معرفی خطوط در استراتژی ایچیموکو

استراتژی ایچیموکو بیشتر در تایم فریم های بالاتر از 30 دقیقه [1 ساعت، 1 روز و حتی 1 ماه]، باید استفاده گردد. با توجه به نحوه عملکرد اندیکاتورها و نمایش ترند قیمت، در تایم فریم های کوتاه مانند 1 دقیقه، احتمال خطا به شدت افزایش خواهد یافت.

 

نحوه کار با استراتژی معاملاتی ایچیموکو

 

بعد از معرفی جزییات اندیکاتور ایچیموکو، در ادامه نحوه بکارگیری آن در استراتژی را بررسی خواهیم کرد.

 

مرحله 1#: پیدا کردن روند صعودی و نزولی

 

با توجه به ماهیت استراتژی ایچیموکو که دنبال کننده روند است، اولین مورد، شناسایی یک ترند است. بهترین تمرین برای معامله گران، شناسایی یک روند در تایم فریم 1 روزه یا حتی 4 ساعته است. در تصویر زیر، یک روند صعودی را با 3 سطح مقاومتی مشاهده می کنید.

استراتژی ایچیموکو، استراتژی ایچیموکو در فارکس، اندیکاتور ایچیموکو
پیدا کردن خطوط صعودی/نزولی در استراتژی ایچیموکو

رسم خطوط ترند، آسان ترین راه برای یافتن روند است. تا جایی که مقاومت یا حمایت وجود دارد، این خط را رسم نمایید. استراتژی ایچیموکو، همواره در جهت روند حرکت خواهد کرد [روند صعودی موقعیت خرید، و روند نزولی موقعیت فروش است].

همچنین با کمک این استراتژی و سایر ابزارهای معاملاتی، می توان روند [صعودی یا نزولی] را تا پایان تشخیص داد.

 

مرحله 2#: خطوط متقاطع آبی و قرمز

 

در ادامه استفاده از این استراتژی، خطوط قرمز و آبی برای نگه داشتن مسیر ترند کاربرد خواهد داشت. سیگنال بدست آمده از تقاطع این خطوط، روند صعودی یا نزولی ثابت را نمایش می دهد. زمانی که خط قرمز (Tenkan Sen) از آبی (Kijun Sen) عبور کند، نشان دهنده روند صعودی قیمت است.

اگر خط آبی زیر خط قرمز باشد، نشان دهنده ادامه دار بودن صعودی روند است.

استراتژی ایچیموکو، استراتژی ایچیموکو در فارکس، اندیکاتور ایچیموکو
تقاطع خطوط قرمز و آبی در ایچیموکو

در نمودار فوق که در یک تایم فریم 4 ساعته نمایش داده شده، خطوط باید در ناحیه کوکو [نارنجی یا بالای ابر تشکیل شده] عبور کند. همانطور که پیش تر اشاره شد، این یک سیگنال خرید است [روند صعودی]. زیرا خط قرمز از بالای خط آبی و در منطقه کومو، عبور کرده است.

اگر خطوط در یک ترند صعودی و از پایین منظقه کوکو عبور کردند، هرگز مبادرت به خرید یا فروش نکنید. برعکس این موضوع، درباره فروش در روند نزولی نیز وجود دارد [عبور خطوط از بالای منطقه کومو در روند نزولی].

برای ورود به معامله با کمک اندیکاتور ایچیموکو، موارد زیر می بایست اتفاق بیافتد.

  • روند را شناسایی کنید [صعودی یا نزولی]، بعد از عبور دو خط از یکدیگر، معامله باید در جهت روند حرکت کند؛
  • خط قرمز رنگ باید از خط آبی، عبور کند.

بعد از عبور این دو خط از یکدیگر در یکی از مناطق، نتایج زیر حاصل می شود:

  1. موقعیت اول، در منطقه کومو خواهد بود؛
  2. دومین موقعیت، بسته به روند صعودی یا نزولی است. در صورت صعودی بودن، باید از بالای منطقه کومو و درصورت نزولی بودن، از زیر این منطقه عبور خواهند کرد.
استراتژی ایچیموکو، استراتژی ایچیموکو در فارکس، اندیکاتور ایچیموکو
سیگنال خرید با کمک استراتژی ایچیموکو

در تصویر فوق، تنها در صورت عبور از بالای منطقه کومو نتایج مورد نظر بدست خواهد آمد. در صورت عبور از زیر آن، این موضوع منتفی خواهد بود.

سوالات متداول

🔹استراتژی ابر ایچیموکو، متشکل از اندیکاتورهای مختلفی است که سطوح مقاومت و حمایتی را نمایش می دهد. با کمک این استراتژی، روند حرکت [نزولی یا صعودی] برای خرید یا فروش نیز مشخص خواهد شد.

🔹برای شناسایی بهترین نقطه ورود/خروج در معاملات در تایم فریم های مختلف، می توان از اندیکاتورهای ایچیموکو استفاده کرد.

نظرات (1)

  • چگونه استراتژی ایچیموکو در تحلیل تکنیکال به کمک خطوط ابریشمی و سطوح پشتیبانی و مقاومت مبتنی بر حرکت قیمت کار می‌کند و چه اطلاعاتی از نمودارهای ایچیموکو می‌توان به دست آورد؟

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
🔥شرایط ورود به بازار فارکس - چگونه به مارکت Forex وارد شویم؟ ⚡️
🛑بروکر Octafx چیست؟ - معرفی و بررسی کارگزاری اکتا اف ایکس 2024 🔥
🔵بررسی بروکر AXI (اکسی) 2024 - آیا کارگزاری اکسی برای ایرانیان در دسترس است؟
❇️ بروکر آی جی مارکتس چیست؟ - آیا کارگزاری IG به ایرانیان خدمات می دهد؟
🔔 تفاوت حساب نتینگ و هجینگ - کدام حساب برای معاملات فارکس بهتر است؟