اگر با دنیای معاملات فارکس، کارگزاری ها و رگوله بروکر آشنا باشید، احتمالا نام مجوز “FSASVG” به گوش تان خورده است. در شرایطی که بیشتر معامله گران به دنبال بروکرهای معتبر و مطمئن هستند، بسیاری از کارگزاری های ارائه دهنده خدمات به ایران نام (FSA) را در لیست رگوله های قرار داده اند.
اما رگوله fsa چیست؟ آیا این نهاد معتبر است و می توان به آن اعتماد کرد یا خیر؟ در شرایط تحریم ایران و عدم ارائه سرویس توسط کارگزاری های طراز اول، بروکرها ناچار به دریافت رگوله های آفشور برای سرویس دهی به معامله گران ایرانی هستند!
در مقاله امروز خانه فارکس من، به بررسی اعتبار رگوله FSA (سنت وینسنت) می پردازیم.
رگوله “FSASVG” که به طور مخفف به آن “FSA” می گویند، یک نهاد نظارتی بر سازمان های ارائه دهنده خدمات مالی در کشور آفشور «سنت وینسنت و گرنادین» است. وظیفه این نهاد، نظارت بر موسسات خدمات مالی و غیر بانکی تاسیس شده در این منطقه آفشور است.
تا اینجا همه چیز درست به نظر می رسد، اما زمانی که وارد سایت این نهاد می شویم، قضیه فرق می کند. با ورود به سایت رگوله FSA، پیام زیر نمایش داده می شود.
طبق این پیام، هیچ کدام از بروکرهای فارکس و باینری آپشن دارای مجوز از این نهاد نظارتی نیستند و (FSA) هیچ کدام از آن ها را رگوله نکرده است! در واقع بروکرهای فارکس و سایر کارگزاری های مالی، تنها برای ارائه خدمات به کشورهای تحت تحریم [مانند ایران، کوبا، کره شمالی، یمن و …] اقدام به دریافت این مجوز کرده اند. برخی از بروکرهای دارای رگوله fsa:
ثبت شرکت در نهاد “FSA”، تنها امکان فعالیت را برای شرکت فراهم کرده و اعتباری بسیار کم به آن می دهد. در این حالت نهاد (FSASVG) هیچ نظارتی روی نحوه عملکرد شرکت نداشته و تنها به صورت ظاهری، فعالیت بروکر را تایید کرده است!
یعنی این نهاد به طور کامل نسبت به فعالیت بروکرها، سلب مسئولیت کرده است.
پس طبق گفته مدیران رگوله FSA و آنچه که توضیح دادیم، بروکرهای ثبت شده در این نهاد رگوله نشده و فقط امکان فعالیت دارند. بنابراین رگوله fsa به طور رسمی وجود نداشته و نمی توان اعتبار بالایی، برای آن قائل شد.
البته ممکن است این نهاد با گسترش فعالیتش در آینده، اقدام به ارائه مجوز و نظارت بر فعالیت های بروکرهای فارکس نماید.
بسیاری از بروکرهای فارکس و باینری آپشن برای ارائه خدمات به ایرانیان، مجبور به دریافت چنین مجوزهایی هستند. در چنین شرایطی برخی از افراد سودجو، اقدام به تاسیس شرکت های کلاهبرداری در مناطق آفشور کرده اند [به راحتی و بدون مزاحمت مقاصد خود را پیش می برند].
متاسفانه در حال حاضر ایران به خاطر تحریم، محدودیت های بسیار زیادی دارد. این تحریم ها منجر به عدم ارائه مجوز نظارتی، توسط رگوله های معتبری مانند “CYSEC”، “FCA” و … شده است. از این رو بروکرهای فارکس برای ارائه خدمات، ناچار به تاسیس شرکت دارای محدودیت (LLC) در مناطق آفشور شده اند.
این شرکت های زیر مجموعه با دریافت مجوز های مناطق آفشور مانند رگوله fsa، شرایط فعالیت و ارائه خدمات به ایران را برای خود فراهم می کنند. البته این تنها دلیل دریافت چنین مجوز هایی نیست.
در مناطق آفشور، قوانین نظارتی مالی سفت و سختی وجود ندارد. همچنین برخلاف دیگر مناطق جهان، نیازی به پرداخت مالیات های سنگین در این مناطق نیست. در نتیجه بروکرهای فارکس و باینری آپشن با فعالیت در مناطق آفشور، هم کنترل کاملی روی نحوه فعالیت خود داشته و از پرداخت مالیات های سنگین نیز معاف هستند.
معروف ترین مناطق آفشور برای تاسیس بروکر:
به طور کلی، نمی توان پاسخی قطعی به این سوال داد؛ چرا که رگوله تنها معیار تعیین کننده اعتبار بروکر نیست. بسیاری از کارگزاری های مشهور و خوش نام، بنا به دلایل مشخص [ارائه سرویس به کشورهای تحریم]، نیاز به دریافت این مجوز دارند.
در نتیجه برای بررسی اعتبار بروکر، معیارهایی مانند سابقه، نظر کاربران، سایر مجوزها، نظرات سایت های مرجع و … را در نظر بگیرید.
مجوز و رگوله معتبر، تاثیر زیادی در افزایش اعتماد معامله گران به کارگزاری ها دارد. با توجه به مشکلات موجود در کشور ایران، رگوله FSA تنها برای ارائه سرویس به معامله گران ایرانی توسط کارگزاری ها، دریافت می شود.
این رگوله هیچ خدمات منحصر به فردی شامل بیمه سرمایه معامله گران، رسیدگی به شکایت های مشتریان، نظارت بر رفتار بروکر، جلوگیری از بروز تخلفات [کلاهبرداری، دستکاری در قیمت و …] ارائه نمی کند. برای دریافت مشاوره و راهنمایی رایگان، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان خانه فارکس من در ارتباط باشید.
🔹خیر؛ این رگوله اعتبار بالایی نداشته و فقط در ظاهر، فعالیت بروکرها را تایید کرده است.
🔹این مجوز، تنها معیار تعیین کننده اعتبار بروکر نبوده و نباید تنها عامل تصمیم گیرنده باشد.