سی تریدر (Ctrader)، یک پلتفرم معاملاتی اختصاصی در بازارهای مالی مانند فارکس است. اولین بار، نرم افزار سی تریدر در سال 2010 توسط شرکت “Spotware Systems Ltd” [در شهر لیماسول قبرس شمالی] معرفی گردید.
اولین بار این شرکت، توسط کارشناس و کارآفرین “Fintech”، آقای ‘Andrey Pavlov’ تاسیس گردید. مدیر عامل مجموعه «سیستم های اسپات ور»، از 2017 تا امروز، فردی با نام ‘Ilia Iarovitcyn’ است. در حال حاضر بسیاری از بروکرهای شناخته شده فارکس، از پلتفرم سی تریدر بصورت اختصاصی استفاده می کنند.
برنامه سی تریدر در نسخه های ویندوز، مک، تلفن های همراه [اندروید/IOS]، تحت وب و در فروشگاه آمازون ارائه شده است. برخی از بروکرهای فارکس معتبر مانند لایت فایننس، فیبوگروپ، اوپوفایننس، ارانته و … معاملات را در سی تریدر به مشتریان عرضه کرده اند.
در این مقاله از خانه فارکس من، به آموزش سی تریدر بصورت جامع خواهیم پرداخت. نحوه کار با این پلتفرم معاملاتی و مزایا/معایب آن را، معرفی خواهیم کرد.
برنامه سی تریدر (cTrader) یکی از بزرگترین و محبوب ترین پلتفرم های حال حاضر جهان بوده و رقابت سختی، با نرم افزارهای متاتریدر دارد. سی تریدر در سال 2018، برنده جایزه بهترین پلتفرم معاملاتی در جهان شد. امکانات و ویژگی های این نرم افزار، بصورت دوره ای اضافه و بروزرسانی می شود.
برای استفاده، ابتدا باید آموزش سی تریدر را دریافت نمایید. کاربری این برنامه بسیار آسان بوده و نحوه استفاده از آن، به سادگی میسر شده است. برای شروع آموزش سی تریدر (کار با این پلتفرم)، ابتدا نحوه دانلود و نصب آن را، معرفی خواهیم کرد.
برنامه سی تریدر، در نسخه ویندوز [از XP به بالا] قابل دانلود است. یکی از بهترین روش های دانلود این پلتفرم، دریافت آن از سایت بروکر می باشد. با این کار آدرس سرور کارگزاری بصورت خودکار، در سی تریدر تنظیم و قابل استفاده است.
توجه داشته باشید که قبل از نصب cTrader، حتما نرم افزار آنتی ویروس خود را غیر فعال کنید.
بخش بعدی آموزش سی تریدر، مربوط به افتتاح حساب در این برنامه است. دو نوع حساب تجاری دمو (آزمایشی) و لایو (واقعی)، در پلتفرم سی تریدر ارائه شده است. در ادامه، نحوه باز کردن اکانت در این نرم افزار را بررسی خواهیم کرد.
اپلیکیشن سی تریدر را باز کنید. سپس در قسمت بالا و سمت راست، روی گزینه «account selector» کلیک کنید. در ادامه گزینه «Create New Trading Account» در قسمت پایینی اکانت لیست را، انتخاب کنید.
در پنجره جدید، می بایست نوع حساب را انتخاب کنید [لایو یا دمو]. در ادامه جزئیات دیگر مربوط به حساب مانند مبلغ سپرده، نوع ارز، اهرم و … را با توجه به شرایط تان انتخاب نمایید. در ادامه بر روی گزینه «Create Demo/Live Account» کلیک کنید.
باز کردن حساب لایو در سی تریدر، در صورت داشتن مشخصات کارگزاری (بروکر) میسر شده است.
مرحله بعدی آموزش سی تریدر، معرفی قسمت های مختلف و تنظیمات آن است. با انتخاب آیکون “Setting” [به شکل چرخ دنده]، وارد بخش تنظیمات شده و شخصی سازی نرم افزار را، انجام دهید.
اولین بخش از کار و آموزش سی تریدر، آشنایی با «تنظیمات حساب» است. مشاهده شماره حساب تجاری، واحد پول معاملاتی، تعیین اهرم (لوریج) و نوع حساب در این قسمت قرار گرفته است. تنظیم هشدارهای ارسالی به ایمیل در قسمت های مختلفی برای معامله گران میسر شده است. این موارد شامل:
در منوی «تنظیمات برنامه»، امکان تغییر پیکربندی برنامه سی تریدر میسر شده است. تنظیمات عمومی در منوی “General” شامل:
امکان تنظیم کردن نمادهای معاملاتی و دارایی ها، بر اساس یونیت یا لات در دسترس معامله گران قرار گرفته است.
این قسمت از آموزش سی تریدر، شامل تنظیم نمای بازار (Market Watch) است. مشاهده اتفاقات و تغییر قیمت در بازار فارکس، برای بهینه سازی استراتژی ها در این بخش انجام می شود.
اعلان یا “Notification” در برنامه سی تریدر، قابل تنظیم یا تغییر است. نحوه نمایش بر روی صفحه، صدا و … دیگر موارد در این قسمت قرار دارد.
مهمترین قسمت در کار با اپلیکیشن سی تریدر، نحوه انجام معاملات است. در این بخش، به بررسی نحوه ترید کردن در این برنامه می پردازیم.
در مرحله اول، باید بازار مورد نظر خود برای معامله را انتخاب کنید. از بین بازار ارزهای دیجیتال، CFD، کالا، شاخص، فارکس و … یکی را برای معاملات انتخاب نمایید.
برای شروع معاملات در سی تریدر، نماد یا دارایی مورد نظر را انتخاب کنید.
قیمت دارایی معاملاتی را، انتخاب یا وارد کنید. اگر قصد خرید طولانی مدت/لانگ (Buy) دارید، قیمت ورودی نباید کمتر از قیمت فعلی دارایی باشد.
مهمترین بخش در آموزش سی تریدر برای معاملات، تعیین یا مدیریت ریسک است. برای کاهش ضرر، از دستوراتی مانند “Stop Loss” استفاده کنید. حد سود یا “Take Profit” نیز، در این بخش مشخص می شود.
در مرحله بعدی، حجم معامله برای خرید/فروش را وارد کنید.
در پایان، دستور اجرای سفارش را (Buy/Sell) کلیک کنید.
نرم افزار سی تریدر، ابزارهای معاملاتی مختلفی را در دسترس تریدرها قرار داده است. در مقایسه با متاتریدر، ابزارهای معاملاتی این پلتفرم پیشرفته تر و بیشتر هستند.
در میان کارگزاری های فارکس معتبر در ایران، پلتفرم سی تریدر توسط برخی از بروکرها ارائه شده است. با توجه به قیمت های رقابتی بازار در این نرم افزار، بسیار از معامله گران اقدام به ایجاد حساب در سی تریدر می کنند.
در جدول زیر، بروکرهای سی تریدر را معرفی کرده ایم.
نام بروکر | سرویس به ایرانیان |
بروکر لایت فارکس | |
بروکر فیبوگروپ | |
بروکر اوپوفایننس | |
بروکر ارانته | |
بروکر روبوفارکس | |
بروکر تریدرزوی | |
بروکر پپراستون | |
بروکر اف ایکس پرو | |
بروکر آی سی مارکت |
در مقاله امروز، بصورت کامل به آموزش سی تریدر (Ctrader) در بازار فارکس پرداخته ایم. یکی از بهترین پلتفرم های معاملاتی با مزایایی مانند قیمت رقابتی دارایی ها، ظاهر بسیار پیشرفته، امکانات و ابزارهای معاملاتی گسترده، سرعت بالای اجرای سفارشات و … سی تریدر است.
نحوه انتخاب دارایی ها و معاملات در این پلتفرم، بسیار ساده بوده و کاربران مبتدی نیز، قادر به انجام آن هستند. برنامه سی تریدر در تمام نسخه های رایج مانند ویندوز، مک، تلفن های همراه و … در دسترس قرار گرفته است.
در صورت پشتیبانی کارگزاری از پلتفرم سی تریدر، حتما یک حساب معاملاتی (اکانت) در آن ایجاد کنید. بخش های مختلف سی تریدر را، با کمک حساب دمو بررسی کنید. یکی از بهترین کارگزاری های فارکس در ایران، بروکر لایت فایننس است.
امکان معاملات در لایت فارکس، در 3 پلتفرم متاتریدر 4، 5 و سی تریدر میسر شده است. در صورت نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.
🔹سی تریدر یک پلتفرم آنلاین معاملاتی است که، امکان ترید در بازارهای مالی مانند ارزهای دیجیتال و فارکس را ارائه می کند.
🔹از معایب این پلتفرم می توان به بروکر های محدود، محدودیت های سفارشی سازی و … اشاره کرد.