icon ifxhome 54 وکیوم بلاک وکیوم بلاک ICT چیست؟ – آموزش شناسایی Vacuum Block در فارکس

وکیوم بلاک ICT، یک گپ (Gap/فاصله) بوده که در اثر یک رویداد با نوسانات شدید قیمت [مانند FOMC، NFP] یا یک رویداد ژئوپلیتیک [مانند جنگ] ایجاد می‌ شود. همچنین گپ “Vacuum Block”، می تواند به خاطر باز شدن یک هفته، روز یا یک سشن معاملاتی باشد.

دلیل نام گذاری این فاصله، وجود خلایی از نقدینگی در آن است. در روش ICT (ای سی تی)، از این نواحی برای پیدا کردن جهت حرکت بازار استفاده می شود.

هنگامی که قیمت بالا یا پایین‌ تر از قیمت بازار باز شده و گپی ایجاد می‌ کند، به آن وکیوم بلاک ICT می‌گویند. زیرا در این گپ، هیچ فعالیت معاملاتی انجام نشده و هیچ تریدری نیز، نتوانسته به‌ دلیل نوسانات شدید معامله کند.

بصورت کلی، قیمت تمایل به پر کردن این گپ ها داشته و در ادامه، حرکت خود را در جهت آن انجام می دهد. در این مقاله از خانه فارکس من، به معرفی بلاک وکیوم در سبک معاملاتی ICT می پردازیم.

وکیوم بلاک چیست، وکیوم بلاک، بلاک وکیوم در ای سی تی

 

icon ifxhome 48 وکیوم بلاک انواع وکیوم بلاک کدام است؟

اگر به نمودار قیمت در زمان انتشار اخبار بسیار مهم یا باز شدن هفته های معاملاتی، سری بزنید، گپ های وکیوم را مشاهده خواهید کرد. بصورت کلی انواع Vacuum Block:

  • وکیوم بلاک صعودی؛
  • و وکیوم بلاک نزولی دسته بندی شده است.

 

Vacuum Block صعودی چیست؟

این نواحی زمانی ایجاد شده که قیمت، بالاتر از قیمت فعلی بازار باز شود. در نتیجه گپ بوجود آمده [در نتیجه رویداد و نوسان شدید]، ناحیه “Vacuum Block” شکل می گیرد.

از آنجا که رویدادهای اقتصادی یا ژئوپلیتیک بر قیمت دارایی‌ ها تأثیر می‌ گذارند، قیمت می‌ تواند به‌ طور قابل توجهی به‌ دلیل این رویدادها افزایش یابد. این وکیوم بلاک صعودی نشان می‌ دهد که قیمت‌ ها، در روند افزایشی قوی قرار داشته و خلأیی از نقدینگی در اثر رویدادهای نوسانی ایجاد شده است.

در نتیجه قیمت تمایل به پر کردن خلا نقدینگی داشته و ممکن است، آن را بروز رسانی کند!

وکیوم بلاک چیست، وکیوم بلاک، بلاک وکیوم در ای سی تی
نحوه شناسایی وکیوم بلاک صعودی

 

نحوه ترید با Bullish Vacuum Block

برای معامله با بلاک وکیوم صعودی، ابتدا باید رویداد و تأثیر آن را [که باعث ایجاد گپ در قیمت شده] درک کنید. اگر رویداد و تأثیر آن به‌ نظر طولانی‌ مدت بر بازار باشد، منتظر مانده تا قیمت به داخل وکیوم بلاک بازگردد. هنگام بازگشت قیمت به این ناحیه، باید سطح تداخل متوالی آن را علامت‌ گذاری کنید.

زمانی که قیمت به سطح تداخل متوالی نزدیک یا از آن عبور می‌ کند، به‌ دنبال تأیید معامله صعودی مانند تغییر ساختار بازار (Market Structure Shift) در تایم فریم پایین تر باشید. پس از تأیید، می‌ توان معامله خریدی با حد ضرر زیر پایین‌ ترین نقطه وکیوم بلاک انجام داد.

برای حد سود نیز، می‌ توان از سطوح فیبوناچی یا نقدینگی بعدی استفاده کرد.

وکیوم بلاک چیست، وکیوم بلاک، بلاک وکیوم در ای سی تی
نحوه ترید با Bullish Vacuum Block

 

Vacuum Block نزولی چیست؟

این نواحی زمانی ایجاد شده که قیمت، پایین تر از قیمت فعلی بازار باز شود. در نتیجه گپ بوجود آمده [در نتیجه اخبار و نوسان]، منطقه “Vacuum Block” شکل می گیرد.

این وکیوم بلاک نزولی نشان می‌ دهد که قیمت‌ ها، در روند کاهشی قوی قرار داشته و خلأیی از نقدینگی در اثر رویدادهای نوسانی ایجاد شده است. در نتیجه قیمت تمایل به پر کردن آن ناحیه، خواهد داشت.

وکیوم بلاک چیست، وکیوم بلاک، بلاک وکیوم در ای سی تی
نحوه شناسایی وکیوم بلاک نزولی

 

نحوه ترید با Bearish Vacuum Block

برای معامله با بلاک وکیوم نزولی، ابتدا باید رویداد و تأثیر آن را [که باعث ایجاد گپ در قیمت شده] درک کنید. اگر رویداد و تأثیر آن به‌ نظر طولانی‌ مدت بر بازار باشد، منتظر مانده تا قیمت به داخل این ناحیه بازگردد. هنگام بازگشت قیمت به آن، باید سطح تداخل متوالی آن را علامت‌ گذاری کنید.

زمانی که قیمت به سطح تداخل متوالی نزدیک یا از آن عبور کرد، به‌ دنبال تأیید معامله نزولی مانند تغییر ساختار بازار (Market Structure Shift) در تایم فریم های پایین تر بمانید. پس از تأیید، می‌ توان معامله فروش با حد ضرر بالای این ناحیه انجام داد.

تعیین حد سود در این معامله نیز، مطابق روش قبلی است.

وکیوم بلاک چیست، وکیوم بلاک، بلاک وکیوم در ای سی تی
نحوه ترید با Bearish Vacuum Block

 

icon ifxhome 25 وکیوم بلاک جمع بندی و نظر نویسنده درباره ناحیه وکیوم بلاک در ICT

یکی از انواع استراتژی های فارکس، با کمک سبک معاملاتی “ICT” شکل گرفته است. در این روش، می توان از نواحی بسیار مهمی برای ورود به معاملات استفاده کرد. یکی از الگوهای شکل گرفته در نمودار قیمت، وکیوم بلاک ها هستند.

این نواحی در تحلیل تکنیکال به ویژه در «روش ای سی تی»، بسیار مهم به شمار می روند. دلیل اصلی تشکیل آن، نوسانات شدید قیمتی و ایجاد شکاف است. این موضوع، نشان دهنده تغییر روند بازار و فرصت های معاملاتی نیز هست.

با درک دقیق ماهیت و انواع بلاک های وکیوم و همچنین شناسایی و ترید آن ها، می توان برای بهبود تصمیم گیری های معاملاتی استفاده کرد. ترکیب این ابزار معاملاتی با «الگوهای کندل استیک»، اندیکاتورها، سطوح حمایت/مقاومت و … منجر به افزایش سودآوری خواهد شد.

«مدیریت ریسک» معاملات را فراموش نکرده و همواره، از حد ضرر و حد سود استفاده کنید! از حساب دمو فارکس، برای پیدا کردن و ترید در این نواحی استفاده کنید. در صورت تسلط کافی بر این روش، از حساب با حداقل موجودی [10$] معاملات را آغاز کنید.

سوالات متداول

🔹وکیوم بلاک ICT یک فاصله در نمودار قیمت است که، به دلیل رویدادهای مهم اقتصادی یا سیاسی ایجاد می‌شود. این فاصله نشان‌ دهنده یک خلأ در نقدینگی بوده و معمولاً، در اثر نوسانات شدید قیمت شکل می‌گیرد.

🔹خیر، تضمینی و الزامی وجود ندارد که قیمت، حتما گپ ها را پر کند. اما اگر قیمت برای پر کردن گپ بازگردد، می‌ توان برای ورود به معامله اقدام کرد.

🔹اگر قیمت گپ را به‌ طور کامل پر کند، به تحویل کامل قیمت می‌ رسیم. اما در اکثر موارد این‌گونه نیست! ممکن است قیمت فقط به گپ ضربه زده و برگردد.همچنین ممکن است گپ را، به‌ طور کامل پر کند.

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
🔥شرایط ورود به بازار فارکس - چگونه به مارکت Forex وارد شویم؟ ⚡️
🛑بروکر Octafx چیست؟ - معرفی و بررسی کارگزاری اکتا اف ایکس 2024 🔥
🔵بررسی بروکر AXI (اکسی) 2024 - آیا کارگزاری اکسی برای ایرانیان در دسترس است؟
❇️ بروکر آی جی مارکتس چیست؟ - آیا کارگزاری IG به ایرانیان خدمات می دهد؟
🔔 تفاوت حساب نتینگ و هجینگ - کدام حساب برای معاملات فارکس بهتر است؟