icon ifxhome 45 بریکر بلاک معرفی منطقه بریکر بلاک (برکر بلاک) – سیگنال گیری با بلاک شکن

یکی از مهمترین ناحیه ها برای شناسایی در استراتژی “ICT”، بریکر بلاک (Breaker Block) است. بسیاری از تریدرها در استراتژی فارکس بر پایه این سبک، از این نواحی برای گرفتن تاییدیه ورود به معاملات استفاده می کنند.

بر همین اساس، سیستم معاملاتی Breaker Block یکی از استراتژی‌ های مختلفی است که در تحلیل تکنیکال، برای پیش‌ بینی حرکت آینده هر دارایی [مانند جفت ارزهای فارکس، کالاها، ارزهای دیجیتال، سهام یا شاخص‌ ها] استفاده می‌شود.

این استراتژی، از مفاهیم پول هوشمند (Smart Money Concepts) سرچشمه گرفته و بر پایه بلوک‌ سفارش (Order Blocks) بنا شده است. در این مقاله، به معرفی بریکر بلاک (برکر بلاک/بلاک شکن) پرداخته و نحوه شناسایی، ترید و استراتژی های آن را بررسی خواهیم کرد.

بریکر بلاک، برکر بلاک، breaker block چیست

 

Breaker Block چیست و چه کاربردی دارد؟

“Breaker Block” اساساً یک بلوک سفارش (اوردر بلاک) شکسته شده بوده که، پس از جمع شدن نقدینگی (Liquidity Sweep) یا تغییر ساختار بازار (MSS) شکل می‌ گیرد.

هیچ روش معاملاتی بدون نقص نبوده و مفهوم پول هوشمند (SMC) نیز، از این قاعده مستثنی نیست! معامله‌ گران “SMC” در بلوک‌ های سفارش صعودی خرید کرده و حد ضرر خود را، زیر پایین‌ ترین نقطه “OB” صعودی قرار می‌ دهند.

به همین ترتیب، در بلوک‌ های سفارش نزولی فروش را انجام داده و حد ضرر خود را، بالای بالاترین نقطه اوردر بلاک نزولی قرار می‌ دهند.

اما پول های هوشمند [بانک ها، موسسات مالی، اسمارت مانی ها]، از این موضوع بهره‌ برداری کرده و حد ضرر معامله‌ گران خرده‌ فروشی را شکار می‌کنند. برای اینکار، بازار را در جهت مخالف حرکت داده و در نتیجه بلوک سفارش را می‌ شکنند [که به عنوان بریکر بلاک شناخته می‌شود].

 

icon ifxhome 26 بریکر بلاک انواع برکر بلاک در نمودار قیمتی

همان‌ طور که Breaker Block، از بلوک سفارش نشأت می‌ گیرد و بلوک‌ های سفارش دو نوع دارند، “BB” نیز به دو نوع تقسیم می‌شود:

  1. Breaker Block صعودی
  2. Breaker Block نزولی

 

بریکر بلاک صعودی (Bullish Breaker Block)

در سیستم معاملاتی ICT، تمام کندل‌ های بسته‌ شده قبل از اوج نوسانی که نقدینگی را جارو کرده و سپس قیمت آن را شکسته است، به عنوان Breaker Block شناخته می‌ شوند. اما آخرین کندل بسته‌ شده به سمت بالا، حساس‌ ترین بوده به همین دلیل بیشتر از آن استفاده می‌ کنیم.

بنابر این برکر بلاک صعودی، اساساً یک بلوک سفارش نزولی شکست‌ خورده است.

وقتی یک بلوک سفارش نزولی شکسته می‌ شود (قیمت بالای High نقطه اوردر بلاک نزولی بسته می‌ شود)، به عنوان حمایت عمل کرده و قیمت‌ ها را به سمت بالا سوق می‌ دهد. بنابر این به عنوان Breaker Block صعودی شناخته می‌ شود.

 

شرایط بریکر بلاک صعودی چیست؟

  1. یک بلوک سفارش نزولی معتبر؛
  2. بسته شدن قیمت بالای بالاترین نقطه بلوک سفارش نزولی؛
  3. جستجوی نقدینگی؛
  4. تغییر ساختار بازار (Market Structure Shift).
بریکر بلاک، برکر بلاک، breaker block چیست
بریکر بلاک صعودی

 

 

 

استراتژی معاملاتی Breaker Block صعودی

ترید کردن در جهت روند بازار (Market Trend)، یکی از مطمئن ترین روش ها (کم ریسک) است. بنابر این ما از بریکر بلاک صعودی، در روند افزایشی بازار استفاده می‌ کنیم.

در روند صعودی هنگامی که بازار یک بلوک سفارش نزولی برای جذب فروشندگان ایجاد می‌ کند، ما منتظر شکار حد ضرر (SL) فروشندگان و شکست بالای بلوک سفارش نزولی هستیم.

زمانی که قیمت بالای “High” نقطه اوردر بلاک نزولی بسته شود (نقدینگی فروشندگان را جستجو کرده و ساختار بازار را تغییر دهد)، این “OB” نزولی شکست خورده، اکنون به عنوان یک بریکر بلاک صعودی عمل خواهد کرد.

برای انجام معامله منتظر آزمایش (Mitigate) قیمت، در منطقه‌ی بلوک شکن صعودی بوده و سپس، می‌ توان معامله خرید را انجام داد. همچنین می‌ توان به دنبال تأییدهای دیگر مانند تغییر ساختار بازار در آن منطقه، در تایم فریم پایین‌ تر بود.

بریکر بلاک، برکر بلاک، breaker block چیست
استراتژی بر پایه برکر بلاک صعودی

 

بریکر بلاک نزولی (Bearish Breaker Block)

در روش معاملاتی ICT، تمام کندل‌ های بسته‌ شده قبل از کف نوسانی که نقدینگی را جارو کرده و سپس قیمت آن را شکسته است، به عنوان Breaker Block شناخته می‌ شوند. اما آخرین کندل بسته‌ شده به سمت پایین، حساس‌ ترین است.

بنابراین، Breaker Block نزولی اساساً یک اوردر بلاک صعودی شکست‌ خورده است.

وقتی یک بلوک سفارش صعودی شکسته می‌ شود (قیمت پایین‌ تر از Low نقطه بلوک سفارش صعودی بسته می‌ شود)، به عنوان مقاومت عمل کرده و قیمت‌ ها را به سمت پایین سوق می‌ دهد. بنابر این به عنوان Breaker Block نزولی شناخته می‌شود.

 

شرایط بریکر بلاک نزولی چیست؟

  1. یک بلوک سفارش صعودی معتبر؛
  2. بسته شدن قیمت زیر پایین‌ترین نقطه بلوک سفارش صعودی؛
  3. جستجوی نقدینگی؛
  4. تغییر ساختار بازار (MSS).
بریکر بلاک، برکر بلاک، breaker block چیست
شرایط بریکر بلاک نزولی

 

استراتژی معاملاتی Breaker Block نزولی

در این استراتژی، از بریکر بلاک نزولی در روند کاهشی استفاده می‌ کنیم. در روند نزولی هنگامی که بازار یک بلوک سفارش صعودی برای جذب خریداران ایجاد می‌ کند، ما منتظر شکار حد ضرر خریدار و شکست زیر بلوک سفارش صعودی هستیم.

زمانی که قیمت زیر “Low” نقطه‌ اوردر بلاک صعودی بسته شود (نقدینگی خریداران را جستجو کرده و ساختار بازار را تغییر دهد)، این “OB” صعودی شکست خورده، اکنون به عنوان یک بریکر بلاک نزولی عمل خواهد کرد.

 

برای انجام معامله منتظر آزمایش (Mitigate) قیمت، در منطقه‌ بلوک شکن نزولی بوده و سپس، می‌ توان معامله فروش را انجام داد. همچنین می‌ توان به دنبال تأییدهای دیگر مانند تغییر ساختار بازار در آن منطقه، در تایم فریم پایین‌ تر بود.

بریکر بلاک، برکر بلاک، breaker block چیست
استراتژی برکر بلاک نزولی

 

icon ifxhome 28 بریکر بلاک جمع بندی و نظر نویسنده درباره بریکر بلاک در نمودار معاملات

هنگام استفاده از Breaker Block در معاملات، باید به یاد داشته باشید که هیچ استراتژی‌ در فارکس بدون نقص نیست! بنابر این نباید تمام سرمایه خود را، بر روی این استراتژی ریسک کنید! همچنین، همیشه باید با حد ضرر معامله کرده تا سرمایه خود را از خطرات حفظ کنید.

نواحی مهمی مانند «اوردر بلاک»، «بریکر بلاک»، «شکاف منصفانه قیمت» و … صرفا تاییدیه هایی جهت ورود به معاملات هستند. استفاده از این مناطق به تنهایی، تضمین کننده حرکت بازار در جهت مورد نظر نخواهد بود.

برای دریافت سیگنال فارکس دقیق در نواحی مورد نظر، از سایر تاییدیه ها مانند زمان انتشار خبر، سشن های معاملاتی، حجم معاملات، الگوهای کندلی و … استفاده کنید.

سوالات متداول

🔹بریکر بلاک در واقع یک بلوک سفارش شکسته شده است که، پس از جمع شدن نقدینگی یا تغییر ساختار بازار شکل می‌ گیرد. این ناحیه به عنوان یک سیگنال، برای ورود به معامله استفاده می‌ شود.

🔹اوردر بلاک، به مجموعه‌ ای از سفارشات خرید یا فروش در یک محدوده قیمتی گفته می‌شود. بریکر بلاک زمانی شکل می‌گیرد که این بلوک سفارش، شکسته شده و قیمت از آن عبور کند.

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
🔥شرایط ورود به بازار فارکس - چگونه به مارکت Forex وارد شویم؟ ⚡️
🛑بروکر Octafx چیست؟ - معرفی و بررسی کارگزاری اکتا اف ایکس 2024 🔥
🔵بررسی بروکر AXI (اکسی) 2024 - آیا کارگزاری اکسی برای ایرانیان در دسترس است؟
❇️ بروکر آی جی مارکتس چیست؟ - آیا کارگزاری IG به ایرانیان خدمات می دهد؟
🔔 تفاوت حساب نتینگ و هجینگ - کدام حساب برای معاملات فارکس بهتر است؟