با شروع معاملات در بازار فارکس در سال های اخیر، نگرانی هایی درباره اعتبار آن نیز مطرح شده است. البته بخشی از دغده معامله گران، از طرف بروکرهای فارکس (کارگزاران واسط) ایجاد شده است.
مشکلاتی مانند سوء استفاده از حساب معامله گران، کلاهبرداری، پولشویی و … در تمام بازارهای مالی مانند فارکس اتفاق می افتد. پس چگونه به فارکس اعتماد کنیم؟
“Forex market”، بزرگ ترین بازار مالی در دنیا با گردش مالی 8.4 تریلیون دلار ($) بصورت روزانه است. آمار منتشر شده در این بخش، تنها مربوط به سال 2023 و اوایل سال 2024 است. از دیگر مزایای بازار فارکس، می توان به فعالیت 24 ساعته آن در طی 5 روز هفته نیز اشاره کرد [همپوشانی سشن های معاملاتی].
بسیاری از معاملات فارکس، در پلتفرم های معتبری مانند متاتریدر 4 و 5 انجام می شود.شاخص های معتبری مانند داوجونز، نزدک و … بصورت روزانه معامله شده و سهام شرکت های شناخته شده نیز [امازون، اپل، مایکروسافت و …] در دسترس تریدرهای بازار فارکس قرار دارد.
بخش زیادی از اعتبار بازار فارکس، مربوط به بروکرها و مجوزهای دریافتی است. رگوله فارکس، نشان دهنده معتبر بودن یک کارگزاری یا سطح آن در بازارهای مالی است. در این مقاله از خانه فارکس من، به بررسی اعتبار بازار فارکس می پردازیم. در پایان، بروکرهای معتبر فارکس را بصورت خلاصه معرفی خواهیم کرد.
همانطور که پیش تر عنوان شد، اعتبار بازار فارکس [بزرگترین بازار مالی در دنیا] بسیار زیاد ارزیابی می شود. مشکلات در این بازارها بنا به دلایل مختلفی از جمله تخلف بروکرها، عدم آگاهی معامله گران، نظارت ضعیف و … اتفاق می افتد. دلایل اصلی اعتبار بازار فارکس:
اصلی ترین دلیل اعتبار بازار فارکس، قانونی بودن معاملات در آن است. بسیاری از بازارهای بورس دنیا [نیویورک، سیدنی، لندن، توکیو و …] معاملات فارکس را ارائه می کنند. این نشان از معتبر بودن بازار فارکس، دارد.
بازار فارکس بصورت شبانه روزی، در 5 روز هفته [بدون تعطیلی] دایر است. فعالیت همه روزه این بازار، باعث ایجاد فضایی شفاف تر در آن می شود.
دسترسی به بازار فارکس، از طریق تمام دستگاه ها [کامپیوتر شخصی، دسکتاپ، موبایل، تبلت و …] میسر شده است.
از دیگر دلایل اعتبار بازار فارکس، ارائه طیف گسترده ای از نمادهای معاملاتی به مشتریان است. معاملات طلا، نفت، جفت ارزهای فارکس، سهام شرکت های معتبر، شاخص بازارهای بورس و … در فارکس میسر می باشد.
اکثر بروکرهای فارکس، تحت نظارت سازمان های بزرگ (رگولاتوری) هستند. قوانین و مقررات این سازمان ها، درصد تخلف بازار فارکس را به شدت کاهش می دهد. رگوله فارکس بسته به کشور محل سکونت معامله گران، دفتر ثبت شده بروکر و … متغییر است. برخی از رگوله های معتبر بازار فارکس:
بسیاری از شرکت های معتبر بیمه در بازارهای مالی [LLod banks, AEG و …]، خسارت زیان معامله گران را در صورت مشکلات برورکرها، پرداخت می کنند. البته این موضوع، نیازمند تایید رسمی در دادگاه های و شوراهای حل این موضوع است!
بازار فارکس پتانسیل درآمد بسیار زیادی داشته و تریدرهای حرفه ای، درآمدهای نجومی از فارکس دارند. این موضوع، از دلایل فرعی اعتبار بازار فارکس به شمار می رود.
مشکلات در تمام بازارهای مالی مانند فارکس، وجود دارد. این موضوع، بیشتر توسط بروکرها یا معامله گران اتفاق می افتد. در ادامه، برخی از روش های کلاهبرداری در فارکس را معرفی خواهیم کرد.
طرح های پانزی [هرمی]، خیلی گسترده بوده و به بازار فارکس هم راه پیدا کرده اند. در این روش، کلاهبرداران از طرف کارگزاری های غیر معتبر، درخواست انتقال سرمایه و زیر مجموعه گیری می کنند. این افراد در ابتدا، سود وسوسه کننده داده اما در نهایت، اقدام به کلاهبرداری می کنند.
این ربات ها به تریدرها، سیگنال خرید/فروش سودآور را ارائه می کنند. بعد از دریافت اشتراک خرید نرم افزار، سیگنال های کاملا زیان ده توسط ربات نمایش داده می شود.
آمار سازی و جعل اطلاعات تاریخی در معاملات، توسط برخی از مدیران حساب کپی ترید نیز اتفاق می افتد. این افراد با این کار، اعتماد معامله گران جدید را جذب می کنند. سپس اقدام به کلاهبرداری یا سوء استفاده می کنند.
یکی از مشکلات رایج در بروکرهای فارکس، هک کردن اطلاعا حساب معامله گران است. انتخاب گذر واژه های ساده، دسترسی پلتفرم های معاملاتی به دیگران، ورود به بروکر از طریق کامپیوترهای افراد دیگر، کلیک روی لینک های آلوده و … منجر به لو رفتن اطلاعات حساب افراد می شود.
با توجه به مشکلات ارائه خدمات و تحریم های بین المللی، ارائه سرویس توسط بسیاری از کارگزاری های طراز اول به ایرانیان میسر نیست. حتی در چند سال اخیر، بسیاری از بروکرهای معتبر اقدام به ترک بازار ایران کرده اند.
با توجه به شرایط فعالیت بروکرها در ایران، برخی از کارگزاری قدیمی و معتبر را در این بخش معرفی خواهیم کرد.
یکی از کارگزاری های قدیمی فارکس فعال در ایران، بروکر “ICM Brokers“ است. این بروکر، مجوزهای نظارتی معتبر بین المللی را از سازمان های مختلف دریافت کرده است.
با بیش از 26 سال سابقه در بازارهای مالی، آلپاری خدمات بسیار متنوعی به ایرانیان ارائه کرده است. رگوله های آفشور متعددی توسط آلپاری، دریافت شده است.
یکی دیگر از کارگزاری های معتبر فعال در ایران، بروکر لایت فارکس (لایت فایننس) است.
معاملات در بازار فارکس، همواره با ریسک های زیادی همراه است. در صورت نداشتن دانش و آموزش کافی، تحلیل بازارها، نداشتن مدیریت ریسک، سرمایه و … ضرر در بازار فارکس حتمی خواهد بود. این موضوع، ارتباطی با اعتبار بازار فارکس ندارد.
برخی از مشکلات نیز، توسط برخی از کارگزاری های سودجو اتفاق می افتد. دستکاری در قیمت ها، تاخیر در واریز/برداشت، مشکلات پشتیبانی و پاسخگویی و … منجر به سوء استفاده از معامله گران می شود. حتی تخلفات بروکرها نیز، ارتباطی با اعتبار بازار فارکس ندارد.
بزرگترین بازار مالی در جهان با گردش حدود 8.5 تریلیارد دلار روزانه، فارکس را به معتبرترین و مهمترین بازار مالی تبدیل کرده است. دسترسی به معاملات فارکس بصورت 24/5 ساعته و بدون تعطیلی، در تمام نقاط جهان میسر است.
بسیاری از شرکت های معتبر اروپایی و امریکایی، خرید/فروش سهام را در بازار فارکس انجام می دهند. فلزات با ارزش مانند طلا، پلاتینیوم، کالاهای مهم مانند نفت، شاخص بازارهای بورس و … در بازار فارکس معامله می شوند.
همه این موارد را، می توان از دلایل اعتبار بازار فارکس و مهم بودن آن دانست. در صورت نیاز به راهنمایی یا مشاوره، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.
🔹بله، بازار فارکس به عنوان یکی از معتبرترین بازار های مالی جهان با نقدینگی بسیار بالا شناخته می شود.
🔹قانونی بودن، فعالیت شبانه روزی و نظارت، از مهم ترین دلایل اعتبار بازار فارکس هستند.
🔹انتخاب بروکر معتبر، افزایش مهارت، استفاده از استراتژی های معاملاتی و… از عوامل موثر بر اعتبار فارکس هستند.