icon ifxhome 54 استراتژی حمایت و مقاومت استراتژی حمایت و مقاومت فارکس – بررسی کامل استراتژی سطوح حمایت و مقاومت

استراتژی حمایت و مقاومت (Support and Resistance Strategy)، یکی از مهم ترین ابزار های تحلیل تکنیکال در بازار فارکس است. با کمک این استراتژی در فارکس، پیش بینی روند قیمت و تصمیم گیری های معاملاتی به راحتی انجام می شود.

در این استراتژی با شناسایی سطوح حمایت و مقاومت [که ناشی از تعادل نسبی عرضه و تقاضا در نقاطی از چارت قیمت هستند]، می توان انتظاراتی راجع به رفتار آتی قیمت ها ایجاد کرد. با درک صحیح این استراتژی و ترکیب آن با سایر روش های تحلیل بنیادی و تکنیکال، می توان بهترین تصمیمات معاملاتی و سیگنال در فارکس را دریافت کرد.

در مقاله امروز خانه فارکس من، استراتژی حمایت و مقاومت فارکس را بررسی خواهیم کرد. نحوه تعیین سطوح حمایتی/مقاومتی را، به زبان ساده معرفی خواهیم کرد.

استراتژی حمایت و مقاومت فارکس، استراتژی حمایت مقاومت،استراتژی خطوط حمایت و مقاومت

 

استراتژی حمایت و مقاومت (Support & Resistance) فارکس چیست؟

سطوح حمایت و مقاومت (Support & Resistance)، سطوح افقی قیمتی هستند که با وصل کردن سقف و کف های قبلی، شکل می گیرند. حمایت و مقاومت، سطوح افقی مهمی روی چارت تشکیل می دهند. این سطوح زمانی شکل می گیرند که قیمت ها به آن ها برخورد و تغییر جهت می دهند، یعنی زمانی که سقف یا کفی تشکیل می شود.

سطوح حمایت و مقاومت، منجر به تشکیل دامنه معاملاتی می شوند. یعنی ناحیه ای که، قیمت ها بین دو سطح حمایت و مقاومت در نوسان هستند. اغلب قیمت ها به این سطوح واکنش داده و تا زمان شکست این سطوح، توسط آن ها محدود می شوند.

استراتژی حمایت و مقاومت فارکس، استراتژی حمایت مقاومت،استراتژی خطوط حمایت و مقاومت
استراتژی حمایت مقاومت فارکس

 

icon ifxhome 68 استراتژی حمایت و مقاومت اهمیت استراتژی حمایت و مقاومت در معاملات فارکس چیست؟

استفاده از استراتژی حمایت و مقاومت فارکس، یکی از اصول مهم در تحلیل تکنیکال در این بازار محسوب می شود. شناسایی و درک صحیح سطوح [حمایت و مقاومت]، در مدیریت مناسب ورود و خروج از بازار و کسب سود از نوسانات قیمتی موثر است. از دلایل اهمیت استراتژی حمایت و مقاومت فارکس:

  • این سطوح نشان می دهند که قیمت، احتمالاً از محدوده ای مشخص بالاتر یا پایین تر نمی رود. با اتکا به این سطوح، تریدرها معاملات مطمئن تری را انجام می دهند؛
  • شکست این سطوح، نشان دهنده تغییر روند قیمت است. با توجه به این شکست ها، معامله گران استراتژی خود را تغییر می دهند؛
  • تشکیل الگو های قیمتی مانند دامنه معاملاتی، با کمک حمایت و مقاومت امکان پذیر است. از این الگوها برای ورود و خروج از بازار استفاده می شود؛
  • حمایت و مقاومت، نقاط مناسبی برای قرار دادن استپ لاس (Stop Loss) هستند. با استفاده از این سطوح، ریسک معاملات مدیریت می شود.

بنابراین حمایت و مقاومت، ابزار مهمی برای تحلیل بازار و اتخاذ تصمیمات معاملاتی درست توسط تریدرها محسوب می شود.

 

سطوح حمایت و مقاومت چگونه تعیین می شوند؟

سطوح حمایت و مقاومت، از عرضه و تقاضا در بازار تاثیر می پذیرند.  وقتی روند نزولی باشد، معامله گران قیمت های پایین تر را برای خرید مناسب تر می بینند. خریداران در بازار کم کم زیاد شده تا در قیمت خاصی، میزان عرضه و تقاضا به تعادل برسد [قیمت های پایین تر از آن عرضه و تقاضایی نداشته باشد]. این قیمت یا سطح را، با نام حمایت در بازار می شناسند.

استراتژی حمایت و مقاومت فارکس، استراتژی حمایت مقاومت،استراتژی خطوط حمایت و مقاومت
استراتژی خطوط حمایت و مقاومت فارکس

در سوی دیگر، روند صعودی با کاهش خریداران رو به رو می شود. هر چه قیمت بالاتر می رود، خریداران میل کم تری به خرید داشته و فروشندگان از خریداران بیشتر می شوند. تا جایی که در قیمت های بالاتر نه خریداری وجود دارد، نه فروشنده ای! این قیمت یا سطح، با نام مقاومت شناخته شده که قیمت از همان ناحیه باز می گردد.

برای تشخیص خطوط (نقاط) حمایت و مقاومت، ابتدا در چارت با دوره زمانی بالاتر، نواحی ای که قیمت در آن ها گیر کرده یا برگشت داشته را شناسایی می کنیم. سپس در چارت با دوره زمانی پایین تر، یک مستطیل رسم می کنیم [که نشان دهنده یک بازه قیمتی باشد].

برای مقاومت ها از بالاترین قیمت در روند صعودی تا پایین ترین قیمتی که شمع صعودی تشکیل شده، مستطیل رسم می کنیم. برای حمایت ها نیز از پایین ترین قیمت در روند نزولی تا بالاترین قیمتی که شمع نزولی تشکیل شده، مستطیل رسم می کنیم.

در نهایت باید توجه داشت که استفاده از سطوح حمایت و مقاومت، به تنهایی کافی نبوده و باید در کنار سایر استراتژی های معاملاتی به کار گرفته شود. همچنین احتمال خطا در این روش نیز وجود دارد! بنابر این باید از ابزارهای مدیریت ریسک نیز استفاده کرد.

 

icon ifxhome 02 استراتژی حمایت و مقاومت معرفی روش های استفاده از سطوح حمایت و مقاومت در معاملات فارکس

روش های مختلفی برای استفاده از سطوح حمایت و مقاومت در معاملات فارکس وجود داشته، که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

استراتژی حمایت و مقاومت فارکس، استراتژی حمایت مقاومت،استراتژی خطوط حمایت و مقاومت
انواع روش های استفاده از استراتژی حمایت و مقاومت فارکس

 

معامله درون ناحیه ای

در این روش، یک دامنه قیمتی بین سطح حمایت و مقاومت شناسایی می شود. سپس در سطح حمایت، اقدام به خرید و در سطح مقاومت، اقدام به فروش جفت ارز می شود. این کار با این فرض انجام می گیرد که، قیمت برای مدتی در این ناحیه باقی خواهد ماند.

 

معامله با شکست قیمت

در این روش با شکست قیمت از سطوح حمایت و مقاومت، اقدام به خرید یا فروش می شود. مثلاً هنگامی که قیمت از سطح مقاومت عبور می کند، معامله فروش انجام می شود. این کار، با فرض تغییر روند قیمت انجام می گیرد.

 

ترکیب با سایر استراتژی ها

استراتژی حمایت و مقاومت فارکس، می تواند با سایر تکنیک های معاملاتی مانند کندل های ژاپنی و “Trend Following” (دنبال کردن روند قیمت)، انجام شود.

در ادامه به بررسی روش هایی می پردازیم که تلفیقی از چند استراتژی، مثل استراتژی حمایت/مقاومت، خطوط فیبوناچی و کندل شناسی هستند. در این روش ها با نزدیک شدن قیمت به نواحی حساس که به وسیله حمایت ها مقاومت ها تعیین می شود، به دنبال تاییده با استفاده از دیگر استراتژی ها می گردیم.

 

روش 1#: خرید در سطح حمایت

هنگامی که قیمت به یک سطح حمایت می رسد، احتمال توقف روند نزولی و صعود مجدد قیمت وجود دارد. بنابر این، می توان در این سطح وارد معامله خرید شد. البته قبل از ورود به معامله، باید تأییدیه های بیشتری مانند «کندل های بلند پایینی» یا «حمایت سطوح فیبوناچی»، دیده شود.

 

روش 2#: فروش در سطح مقاومت

وقتی قیمت به یک سطح مقاومت می رسد، احتمال توقف روند صعودی و نزول قیمت وجود دارد. بنابر این، می توان در این سطح وارد معامله فروش شد. البته همانند حالت قبل، باید منتظر تأییدیه بیشتری شد.

 

روش 3#: خروج از معاملات باز در سطح مقاومت یا حمایت

اگر در یک جهت خاص وارد معامله شده ایم، می توان از سطوح حمایت و مقاومت برای تعیین نقطه خروج استفاده کرد. مثلاً اگر خرید انجام شده باشد با رسیدن به سطح مقاومت، می توان معامله را بست.

 

روش 4#: استفاده از شکست سطح برای ورود به معامله معکوس

هرگاه یک سطح مقاومت یا حمایت مهم شکسته شود، احتمال تغییر روند وجود دارد. بنابر این می توان پس از شکست سطح و دریافت تأییدیه های بیشتر، وارد معامله معکوس شد.

 

روش 5#: استفاده همزمان از سطوح فیبوناچی

ترکیب استراتژی حمایت و مقاومت فارکس با سطوح فیبوناچی، احتمال موفقیت در معاملات (وین ریت) را افزایش خواهد داد.

 

icon ifxhome 60 استراتژی حمایت و مقاومت جمع بندی و نظر نویسنده درباره استراتژی حمایت و مقاومت فارکس

استراتژی حمایت و مقاومت، یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال بازار فارکس است. شناسایی سطوح حمایت/مقاومت و نحوه تعامل قیمت با آن ها، بینش مناسبی نسبت به روند آتی بازار ایجاد می کند. البته استفاده از این استراتژی به تنهایی کافی نبوده باید، در کنار سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال و بنیادی به کار گرفته شود!

در مجموع، حمایت و مقاومت یک ابزار مفید برای مدیریت ریسک و بهبود عملکرد معاملاتی تریدرهای فارکس است. در صورت نیاز به راهنمایی یا مشاوره بیشتر، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

🔹استراتژی حمایت و مقاومت، یکی از روش های تحلیل تکنیکال در بازار فارکس است که، بر اساس شناسایی سطوح قیمتی حمایت/مقاومت در چارت ها عمل می کند.

🔹سطوح حمایت و مقاومت، بر اساس تعامل عرضه و تقاضا و تجمع نقاط عطف در چارت های قیمتی شناسایی می شوند. با مشاهده چارت های بلند مدت، نقاطی که قیمت بارها از آن ها عبور کرده یا متوقف شده، به عنوان سطوح حمایت و مقاومت در نظر گرفته می شوند. سپس این سطوح در چارت های کوتاه مدت کشیده شده تا نقاط ورود و خروج، مشخص شود.

🔹از محدودیت های استراتژی حمایت و مقاومت، می توان به امکان خطا در تشخیص سطوح، عدم قطعیت در شکست سطوح و ضرورت استفاده از تأییدیه های بیشتر اشاره کرد. همچنین این استراتژی به تنهایی، نمی تواند آینده بازار را پیش بینی کند!

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
💹 بررسی استراتژی معامله نفت در 15 دقیقه - اسکالپ OIL در فارکس - (IFX-ST70) ⭐️
📊 نحوه استفاده از سیگنال اتریوم - معرفی کانال سیگنال ETH در خانه فارکس من 💯
🧨آشنایی با نماد نفت در ارز دیجیتال - چگونه در بازار ارز دیجیتال نفت ترید کنیم؟ 💸
🤖آشنایی با بهترین ربات اسکالپ فارکس - لیست 5 ربات برتر برای اسکلپ💸
⛔️ معرفی صرافی های هک شده ارزهای دیجیتال - آیا هک شدن صرافی صحت دارد؟! ⚠️