icon ifxhome 69 استراتژی حجم در فارکس استراتژی حجم در فارکس – آموزش رایگان ولوم تریدینگ

در معاملات بازار فارکس، موفقیت به عوامل مختلفی بستگی دارد. موفقیت یک معامله گر نه تنها به شم دقیق در تشخیص نوسانات قیمتی بستگی دارد، بلکه به قدرت او در تفسیر حجم معاملات (Volume) نیز وابسته است.

یکی از انواع استراتژی در فارکس، بر پایه حجم معاملات (Volume Trading) انجام می شود. ولیوم تریدینگ، مانند یک نقشه راهنما برای معامله گران و کشف سیگنال های نهفته، در ارقام و اعداد عمل می کند. با کمک این استراتژی، نشانه های تغییر روند به سرعت قابل شناسایی هستند.

در مقاله امروز خانه فارکس من، به آموزش استراتژی حجم در فارکس می پردازیم. بهترین اندیکاتور و ابزارهای تکنیکال را، در ولوم تریدینگ معرفی خواهیم کرد.

استراتژی حجم در فارکس، استراتژی فارکس بر اساس حجم، استراتژی ولیوم تریدینگ در فارکس

 

icon ifxhome 66 استراتژی حجم در فارکس استراتژی حجم در فارکس چیست؟!

استراتژی حجم معامله (Volume Trading Strategy) در فارکس نوعی روش است که، از شاخص حجم معاملات به عنوان اصلی ترین عامل تصمیم گیری برای ورود و خروج استفاده می کند. در این استراتژی، معامله گران بر اساس روند حجم معاملات و تغییرات آن، تصمیمات خود را اتخاذ می کنند.

اصول اساسی استراتژی فارکس بر اساس حجم:

  • افزایش حجم معاملات هم‌ زمان با افزایش قیمت، نشانه تقویت روند صعودی بوده و احتمال ادامه روند را افزایش می دهد.
  • کاهش حجم معاملات هم‌ زمان با افزایش قیمت، نشانه تضعیف روند صعودی و احتمال بازگشت قیمت است.
  • افزایش حجم معاملات هم‌ زمان با کاهش قیمت، نشانه تقویت روند نزولی بوده و احتمال ادامه روند کاهشی را، افزایش می دهد.
  • کاهش حجم معاملات هم‌ زمان با کاهش قیمت، نشانه تضعیف روند نزولی و احتمال بازگشت قیمت است.

در این استراتژی معامله گران با استفاده از نمودارهای حجم معاملات و اندیکاتورهایی مانند حجم تعادلی (OBV) و جریان پول چایکین (CMF)، روند و تغییرات حجم را بررسی می کنند. معاملات بصورت معمول در جهت روند حجم بوده و از افزایش، برای ورود و از کاهش، برای خروج استفاده می کنند.

 

ویژگی های استراتژی فارکس براساس حجم

ویژگی های اصلی استراتژی معامله حجم در فارکس:

  • استفاده از داده های حجم معاملات به عنوان معیار اصلی تصمیم گیری برای ورود و خروج؛
  • تمرکز بر روند حجم معاملات و تغییرات آن در کنار قیمت. در این استراتژی، هم‌ زمانی روند حجم و قیمت، بسیار مهم است. رشد قیمت باید با افزایش حجم همراه باشد تا روند را، تائید کند؛
  • استفاده از اندیکاتور های حجم مانند حجم تعادلی (OBV) و جریان پول چایکین (CMF)، برای تحلیل دقیق تر روندهای حجم و واگرایی های آن با قیمت؛
  • تأکید بر ورود در جهت روند حجم معاملات. معامله در جهت افزایش حجم و ادامه آن مورد تأکید است؛
  • بررسی سطوح حجم معاملات در گذشته برای شناسایی سطوح حمایت/مقاومت حجم. این سطوح می توانند نقاط ورود یا خروج خوبی باشند؛
  • مدیریت ریسک دقیق با استفاده از حد ضرر، با توجه به تغییرات قیمت و حجم معاملات.

در کل استراتژی ولیوم تریدینگ، تمرکز زیادی بر روندهای حجم و تغییرات آن داشته و از این داده ها، برای تشخیص زودهنگام تغییرات قیمت و روند بهره می برد.

 

مزایا و معایب استراتژی حجم در فارکس

استراتژی معامله بر مبنای حجم در فارکس، از شاخص حجم معاملات به عنوان اصلی ترین معیار تصمیم گیری برای ورود/خروج استفاده می کند. این استراتژی دارای مزایا و معایب خاصی بوده که در ادامه، به آن ها اشاره می شود.

مزایا

  • ارائه سیگنال های زود هنگام برای تغییر روند با توجه به تغییرات حجم معاملات
  • تائید روندهای قیمتی با افزایش حجم معاملات
  • شناسایی واگرایی های بین قیمت و حجم، که بیانگر احتمال تغییر روند است
  • مدیریت ریسک بهتر با استفاده از حجم، برای تعیین نقاط ورود و خروج مناسب
  • کمک به درک بهتر احساسات یا سنتیمنت بازار

معایب

  • عدم امکان پیش بینی آینده قیمت به تنهایی
  • تاثیرگذاری سایر عوامل ها بر حجم معاملات مانند رویدادهای اقتصادی و سیاسی
  • نیازمند استفاده همزمان از تحلیل تکنیکال و سایر اندیکاتورها
  • خرید اشتراک در برخی از پلتفرم های معاملاتی
  • ریسک زیاد در شرایط نوسانات شدید بازار، که حجم معاملات را تحت تأثیر قرار می دهد

 

icon ifxhome 68 استراتژی حجم در فارکس راهنمای گام به گام استفاده از استراتژی حجم فارکس

اگر قصد معامله بر پایه حجم یا ولیوم تریدینگ در فارکس را دارید، آموزش مرحله به مرحله آن را در این بخش معرفی خواهیم کرد.

 

گام 1#: انتخاب جفت ارز و تایم فریم

ابتدا باید یک جفت ارز و تایم فریم مناسب، برای معاملات را انتخاب کنید. معمولاً جفت ارزهایی با حجم معاملات بالا و تایم فریم های روزانه، 4 ساعته یا 1 ساعته برای این استراتژی مناسب ترند.

 

گام 2#: اضافه کردن اندیکاتورهای حجم به نمودار

بر روی نمودار قیمت جفت ارز انتخابی، اندیکاتورهای حجم مانند حجم تعادلی (OBV)، جریان پول چایکین (CMF) و اسیلاتور کلی نگر را اضافه کنید. این اندیکاتورها در تحلیل حجم معاملات و شناسایی روندها، کمک خواهند کرد.

 

گام 3#: بررسی روند حجم معاملات

با استفاده از اندیکاتورهای حجم، روند فعلی ولیوم (Volume) معاملات را بررسی کنید. افزایش حجم معاملات هم‌ زمان با روند صعودی قیمت، نشانه تقویت روند است. کاهش حجم معاملات هم‌ زمان با روند نزولی قیمت، نشانه تضعیف روند است.

 

گام 4#: شناسایی واگرایی های بین قیمت و حجم

با مقایسه حرکت قیمت و اندیکاتورهای حجم، به دنبال واگرایی ها باشید. واگرایی  ها، سیگنال های زود هنگام برای تغییر روند را نشان می دهند! به عنوان مثال افزایش قیمت بدون افزایش حجم معاملات، نشانه تضعیف روند صعودی است.

 

گام 5#: تایید روند با افزایش حجم معاملات

در صورتی که روند قیمت با افزایش حجم معاملات همراه باشد، احتمال ادامه روند افزایش می یابد. این موضوع را با استفاده از اندیکاتورهای حجم، بررسی کنید.

 

گام 6#: تشخیص نقاط ورود و خروج

با توجه به روند حجم معاملات و واگرایی های احتمالی، نقاط مناسب برای ورود/خروج را تشخیص دهید. معمولاً افزایش حجم معاملات، سیگنال خوبی برای ورود در جهت روند است. کاهش حجم معاملات نیز، نشانه خروج است.

 

گام 7#: مدیریت ریسک

با استفاده از حد ضرر (Stop Loss) و سایر روش ها، ریسک معاملات را کنترل کنید. تغییرات قیمت و حجم معاملات، در تعیین سطوح مناسب حد ضرر کمک  می کنند.

 

گام 8#: بررسی تاریخچه حجم معاملات

برای درک بهتر سطوح حمایت و مقاومت در استراتژی ولیوم تریدینگ، تاریخچه حجم معاملات را در تایم فریم مورد نظر بررسی کنید. این موضوع به شناسایی بهتر نقاط ورود و خروج، کمک خواهد کرد.

 

گام 9#: استفاده از سایر تحلیل های تکنیکال

استراتژی حجم در فارکس را با سایر اندیکاتور و تحلیل های تکنیکال [مانند میانگین های متحرک، الگو های قیمتی و تحلیل بنیادین] ترکیب کنید.

 

icon ifxhome 60 استراتژی حجم در فارکس معرفی مهم ترین اندیکاتور های استراتژی حجم فارکس

استراتژی معامله حجم در فارکس، از اندیکاتورهای مختلفی برای تحلیل روند و تغییرات حجم معاملات استفاده می کند. این اندیکاتورها با فرمول های ریاضی طراحی شده و داده های حجم معاملات را، در کنار اطلاعات قیمتی برای تحلیل تکنیکال استفاده می کنند.

اندیکاتورهای حجم، نقش مهمی در شناسایی واگرایی ها، روندها و مومنتوم حجم و قیمت دارند. مهم ترین اندیکاتور های استراتژی معامله حجم را، در ادامه معرفی خواهیم کرد.

 

حجم تعادلی (On-Balance Volume / OBV)

این اندیکاتور حجم تجمعی، تغییرات حجم معاملات را نشان می دهد. افزایش حجم، باعث افزایش مقدار اندیکاتور و کاهش حجم، باعث کاهش مقدار آن می شود. حجم تعادلی، واگرایی های بین قیمت و حجم را نشان داده و به تشخیص روندهای صعودی یا نزولی، کمک کند.

 

جریان پول چایکین (Chaikin Money Flow / CMF)

این اندیکاتور میزان جریان پول را با توجه به حجم معاملات و موقعیت قیمتی، در محدوده روزانه ارزیابی می کند. افزایش حجم در سقف محدوده روزانه، باعث افزایش مقدار اندیکاتور و کاهش حجم در کف محدوده، باعث کاهش مقدار آن می شود. این اندیکاتور برای شناسایی واگرایی ها و روندهای کوتاه مدت، مناسب است.

 

اسیلاتور کلینگر (Klinger Oscillator)

این اسیلاتور، اختلاف بین دو میانگین متحرک قیمت را نشان داده و برای شناسایی بازگشت های بالقوه قیمت و تائید روندها، استفاده می شود. «اسیلاتور کلینگر»، حجم معاملات و تغییرات قیمت را با یکدیگر مقایسه می کند.

 

روند قیمت حجم (Volume Price Trend / VPT)

این اندیکاتور مسیر قیمت و قدرت حرکت آن را، با توجه به حجم معاملات نشان می دهد. روند قیمت حجم، مجموع حجم معاملات را ارائه کرده و به معامله گران در مورد جریان پول در بازار، اطلاع می دهد.

 

شاخص جریان پول (Money Flow Index / MFI)

این شاخص وضعیت اشباع خرید/اشباع فروش یک دارایی را، با استفاده از داده های قیمتی و حجم معاملات نشان می دهد. شاخص جریان پول، واگرایی ها را شناسایی کرده و به پیش بینی احتمال بازگشت روندها، کمک کند.

 

icon ifxhome 18 استراتژی حجم در فارکس نکات مهم استفاده از استراتژی حجم در فارکس که باید بدانید

نکات مهمی که باید در استفاده از این استراتژی در فارکس بدانید، عبارت‌ اند از:

حجم معاملات فقط یک جزء از استراتژی بر اساس حجم است: حجم معاملات، فقط یک شاخص در تحلیل تکنیکال است. تصمیمات معاملاتی نباید صرفاً بر اساس حجم معاملات گرفته شوند، بلکه باید با سایر اندیکاتورها و تحلیل های تکنیکال و اساسی نیز همراه باشند.

توجه به تایم فریم مناسب: تغییرات حجم معاملات در تایم فریم های کوتاه مدت [مانند 5 دقیقه یا 15 دقیقه]، ممکن است گمراه کننده باشد! تایم فریم های روزانه، 4 ساعته یا 1 ساعته برای تحلیل حجم معاملات مناسب ترند.

تأثیر رویدادهای خارجی بر حجم: افزایش یا کاهش حجم معاملات، ممکن است تحت تأثیر عوامل خارجی مانند رویدادهای اقتصادی، سیاسی یا اخبار مهم صورت گیرد؛ نه صرفاً به دلیل تقاضای خرید یا فروش. در این شرایط، تحلیل حجم ممکن است گمراه کننده باشد!

مدیریت ریسک دقیق: با توجه به تغییرات حجم و قیمت، مدیریت ریسک دقیق و محاسبه حجم معامله در فارکس با استفاده از سطوح حد ضرر مناسب، ضروری است. تغییرات شدید حجم، می تواند نوسانات شدید قیمت را به همراه داشته باشد.

تفسیر صحیح حجم معاملات: کاهش حجم معاملات در یک روند صعودی، لزوماً به معنای تضعیف روند نیست. گاهی اوقات، حجم معاملات در فازهای میانی یک روند طولانی مدت، کاهش می یابد. همین طور، افزایش حجم در یک روند نزولی، لزوماً به معنای تقویت روند نیست.

در کل، استراتژی حجم معاملات یک ابزار قدرتمند در تحلیل تکنیکال است، اما باید با دقت و در کنار سایر تحلیل ها به کار گرفته شود. توجه به تمام جوانب و نکات مهم، می تواند اثر بخشی این استراتژی را افزایش دهد.

 

icon ifxhome 15 استراتژی حجم در فارکس چرا باید از استراتژی حجم استفاده کنیم؟! – جمع بندی و نظر نویسنده

استراتژی حجم در فارکس، در شناسایی سیگنال های مهم به تریدرها کمک می کند. این استراتژی، سیگنال های زود هنگام تغییر روند، تائیدهای روند قیمتی و واگرایی های احتمالی را آشکار می کند. افزایش یا کاهش حجم، نشانه ارزشمندی برای شروع، ادامه یا تغییر احتمالی روند است.

علاوه بر این، استفاده از استراتژی حجم معاملات به درک بهتر جو و سنتیمنت (احساسات) بازار کمک می کند.

تغییرات حجم معاملات می تواند بیانگر علاقه، اشتیاق یا ترس سرمایه گذاران باشد. با ترکیب این استراتژی با سایر روش های تحلیلی، معامله گران قادر خواهند بود تصمیمات آگاهانه تر و دقیق تری گرفته و در نتیجه، احتمال موفقیت بیشتری در معاملات فارکس داشته باشند.

استراتژی حجم در فارکس یکی از پرسودترین و قدرتمند ترین استراتژی های معاملاتی است که، از داده های حجم معاملات به عنوان اصلی ترین شاخص تصمیم گیری برای ورود و خروج استفاده می کند.

این استراتژی به معامله گران در شناسایی سیگنال های زود هنگام کمک می کند. با این روش، تایید روندهای قیمتی با افزایش حجم معاملات، واگرایی های بین قیمت و حجم شناسایی شده و ریسک معاملات، بهتر مدیریت می شود.

در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره در 365 روز سال، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

🔹برای شناسایی سیگنال های زود هنگام تغییر روند، تائید روندهای قیمتی، شناسایی واگرایی ها، مدیریت ریسک بهتر و درک بهتر از سنتیمنت بازار، از استراتژی ولیوم تریدینگ استفاده می شود.

🔹اندیکاتورهای استراتژی حجم فارکس، حجم تعادلی (OBV)، جریان پول چایکین (CMF)، اسیلاتور کلینگر، روند قیمت حجم (VPT) و شاخص جریان پول (MFI) هستند.

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
📊 آموزش استراتژی پرایس اکشن حرفه ای کریپتو - روش Bank Level رمز ارز - (IFX-ST302) 💯
💲 شاخص S&P 500 در تریدینگ ویو چیست؟ - تحلیل آسان SPX500 💹
📊 نواحی کیل زون در معاملات فارکس - معرفی مناطق Kill Zone در ICT 🔄
📉 معرفی استراتژی EMA، ویلیامز و استوکاستیک - (IFX-ST301) 🔥
💹 معرفی کامل شاخص اس اند پی (S&P500) - نحوه معامله نماد SP500 〽️