برای افزایش موفقیت در معاملات فارکس و سایر بازارها، داشتن استراتژی (Strategy) امری ضروری است. استراتژی در فارکس بسته به سبک معاملاتی، تایم فریم، ابزارها و … متفاوت هستند. بسیاری از تریدرهای حرفه ای و با تجربه، اقدام به ایجاد یا ساخت استراتژی فارکس کرده اند.
شخصی سازی تکنیک های معاملاتی، برای تعیین دقیق تر و مدیریت بهتر ریسک [حد سود، حد ضرر، حجم معاملات و …] نیز کارایی دارد. برای ساخت استراتژی فارکس، باید تمام جوانب بازار را در نظر بگیرید. سپس بر اساس اهداف و نوع معاملات، یک روش را طراحی کنید.
نحوه نوشتن استراتژی فارکس، بسته به شخصیت معامله گران نیز متفاوت است. بجای صرف وقت طولانی و بکارگیری ابزارهای پیچیده، عده ای از سیگنال فارکس برای پیدا کردن نقاط ورود/خروج از معاملات استفاده می کنند.
استراتژی نویسی فارکس، کار راحتی نیست! این موضوع نیازمند تمرکز و پایش روند بازار، بصورت دائمی است. بهینه سازی و بروزرسانی روش های معاملاتی، بسته به شرایط بازارا نیز تغییر پیدا خواهد کرد. در این مقاله از خانه فارکس من، نحوه ساخت استراتژی فارکس را به زبان ساده ارائه خواهیم کرد.
استراتژی معاملاتی در بازار فارکس، روشی برای شناسایی نقاط خرید/فروش نمادهای معاملاتی است. روش های معاملاتی معمولا بر پایه تحلیل تکنیکال، بنیادی یا اخبار روز طراحی می شود. استراتژی بر پایه سیگنال ها نیز، موقعیت های خرید و فروش را نمایش می دهند.
اهمیت ساخت استراتژی فارکس توسط معامله گران، با اطلاع از تمام ویژگی ها و نحوه تغییرات (بروزرسانی) آن نمود پیدا می کند. در ادامه، آموزش ساخت استراتژی در فارکس را ارائه خواهیم کرد.
ساخت استراتژی معاملاتی در فارکس، به دانش و تجربه زیادی نیاز دارد. آشنایی کامل با روش های تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، پیگیری اخبار روز بازارهای مالی و … پیش نیاز ساخت یک استراتژی موفق و سودآور در فارکس است.
برای آگاهی از اینکه «چگونه استراتژی معاملاتی بسازیم»، مراحل زیر را با دقت انجام دهید.
در مرحله اول از استراتژی نویسی فارکس، باید جفت ارز مورد نظر را انتخاب کنید. تعیین نماد معاملاتی مورد نظر و تقویت دانش (آگاهی) درباره آن، اولین قدم برای نوشتن استراتژی فارکس است.
دومین مرحله از ساخت استراتژی فارکس، تعیین اندازه (حجم) معاملات است. قبل از نوشتن، اندازه معامله بر پایه لات، میزان سرمایه و … را برای مدیریت بهتر مشخص کنید. با اینکار، مدیریت ریسک بهینه شده و میزان سودآوری نیز، افزایش خواهد یافت.
در گام بعدی، نقطه ورود به معاملات و شرایط آن را مشخص کنید. بر پایه تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال و با کمک ابزارهای معاملاتی، بهترین نقطه برای ورود (خرید) را تعیین نمایید.
بعد از مشخص کردن نقاط ورود به معاملات، زمان فروش (خروج) را نیز مشخص کنید.
مواردی مانند حد سود، حد ضرر، نحوه تغییر استراتژی در برابر شرایط بازار و … را در پایان مشخص نمایید.
ساخت استراتژی فارکس، مزایای بسیار زیادی دارد. با توجه به دسترسی بسیار از افراد سودجو و کلاهبردار به اطلاعات استراتژی ها، امکان بروز مشکلات نیز وجود دارد. با یک جستجوی ساده، ده ها هزار روش معاملاتی با عنواین جذاب مانند “خفن ترین استراتژی”، “قوی ترین”، “بهترین” و … در اینترنت نمایش داده می شود.
برای جلوگیری از سوء استفاده، ساخت استراتژی فارکس با دانش متوسط نیز، امکان پذیر است. مزایای استراتژی نویسی فارکس:
بهترین استراتژی معاملاتی فارکس، بسته به عوامل متعددی شناخته و انتخاب می شوند. یکی از فاکتورهای مهم، سودآور بودن استراتژی و میزان وین ریت آن است. البته هیچ استراتژی معاملاتی، بصورت 100% سودده نیست!
برخی از تکنیک های معاملاتی، پوزیشن ها را در بهترین شرایط و نقاط باز می کنند. در ادامه، نکات مهم برای انتخاب یک استراتژی مناسب فارکس را معرفی خواهیم کرد.
روانشناسی معامله، در واقع به تمام ویژگی ها و تفکرات سرمایه گذاران و معامله گران مربوط می شود. تمام این افکار و رفتارها ،بر روی معاملات تاثیر می گذارند. در صورت عدم مدیریت این موضوع، مطمئنا معاملات موفقی نخواهید داشت. این فاکتور، به اندازه دانش، مهارت و تجربه در معاملات تاثیرگذار است.
نداشتن انظباط در انجام معاملات، قطعا منجر به شکست یا ضرر خواهد شد. اگر در خصوص ساعت معامله، نحوه انجام آن و … برنامه ریزی منظم ندارید، اصلا وارد بازارهای مالی نشوید!
ساخت استراتژی فارکس، بخش اول این موضوع است. گرفتن نتیجه دلخواه بر پایه تست های متوالی، بدست می آید. این موضوع، نیازمند داشتن صبر زیاد است.
احساساتی مانند ترس، طمع، تقلید و … اثرات مخربی بر روی معاملات خواهند داشت. برای کسب سود و افزایش موفقیت، احساسات را از دستور کار خارج کنید.
مهمترین نکته برای موفقیت در زمان ساخت استراتژی فارکس، تعیین ریسک های معاملاتی است. حد سود (Take Profit)، حد ضرر (Stop Loss)، حجم معاملات و … را به درستی تعیین کنید. به اندازه سرمایه خود «حتی اندک»، معامله کنید.
از باز کردن پوزیشن های بزرگ، استفاده از لوریج زیاد و … پرهیز کنید.
داشتن استراتژی معاملاتی مناسب در فارکس، مهمترین موضوع در رسیدن به کسب سود است. با کمک استراتژی، مدیریت ریسک بصورت بهینه انجام می شود. ساخت یا نوشتن یک تکنیک معاملاتی، کار بسیار پیچیده و زمان بری است.
تسلط کافی بر بازار فارکس، تحلیل تکنیکال، پیگیری اخبار و تحلیل آن، در نوشتن یا ساخت استراتژی فارکس الزامی است. الهام گرفتن از ایده معامله گران بزرگ و موفق، استفاده از ابزارهای ترید مانند ربات معامله گرفارکس، آشنایی با ابزارهای معاملاتی (اندیکاتور، اسیلاتور، حد سود/ضرر و …)، سیگنال ها و … را فراموش نکنید.
در صورت عدم آشنایی با نحوه نوشتن استراتژی فارکس، از متخصصین این حوزه مشورت بگیرید. استراتژی های معاملاتی ساخته شده را، در حساب دمو (آزمایشی) تست کنید. شرایط پلتفرم های معاملاتی (متاتریدر، تریدینگ ویو و …) را در نظر بگیرید.
با انتخاب یک بروکر مناسب، استراتژی ساخته شده را آزمایش کنید. در صورت دریافت نتیجه دلخواه، از حساب با موجودی واقعی استفاده کنید. یکی از کارگزاری های معتبر فارکس با شرایط معاملاتی عالی، بروکر آی سی ام بروکرز است.
در صورت نیاز به راهنمایی یا مشاوره، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.
🔹طراحی استراتژی برای معامله در بازار فارکس، در مدیریت بهتر ریسک و کسب سود از معاملات کمک خواهد کرد.
🔹ساخت استراتژی برای بازار فارکس، معایبی مانند معاملات اشتباه نیز دارد. نوشتن یک استراتژی غلط، زیان های مالی به همراه دارد. این موضوع یکی از محدودیت های ساخت استراتژی فارکس است.