icon ifxhome 02 استراتژی فیبوناچی فارکس استراتژی فیبوناچی فارکس – نحوه استفاده از تکنیک فیبوناچی در معاملات فارکس

برای افزایش درصد موفقیت در معاملات فارکس (وین ریت/Winrate)، داشتن استراتژی ضروری است. فیبوناچی (Fibonacci)، یکی از شناخته شده ترین انواع استراتژی در فارکس [یا سایر بازارهای مالی] است. با کمک استراتژی فیبوناچی فارکس، بهترین سطوح حمایت و مقاومتی قابل شناسایی است.

البته بکارگیری این تکنیک معاملاتی، به تنهایی به موفقیت منجر نخواهد شد! ترکیب استراتژی فیبوناچی با سایر روش های تحلیل تکنیکال، بهترین روش برای شناسایی نقاط ورود/خروج خواهد بود. در تکنیک معاملاتی فیبوناچی، از “نسبت طلایی/Golden Ratio”، برای این موضوع استفاده می شود.

در مقاله امروز خانه فارکس من، به معرفی تکنیک معاملاتی فیبوناچی در فارکس می پردازیم. کاربرد این استراتژی و نحوه تلفیق آن با دیگر روش های تکنیکال را، بررسی خواهیم کرد.

استراتژی فیبوناچی فارکس، استراتژی فیبوناچی در فارکس، استراتژی فیبوناچی

 

icon ifxhome 60 استراتژی فیبوناچی فارکس استراتژی فیبوناچی فارکس چیست؟

استراتژی فیبوناچی در فارکس، یک روش تحلیل تکنیکال است که از نسبت های فیبوناچی، برای پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت در نمودارهای قیمت استفاده می کند. این نسبت ها که بر پایه دنباله فیبوناچی بنا شده اند، نسبت های ویژه ای هستند که در طبیعت نیز دیده می شوند.

با استفاده از این استراتژی، معامله گران زمان های احتمالی برگشت قیمت را پیش بینی می کنند. نحوه استفاده از استراتژی فیبوناچی فارکس در معاملات به این صورت است:

ابتدا باید حرکات اصلی قیمت را در نمودار شناسایی کرد. سپس سطوح فیبوناچی را بر روی این حرکات اصلی اعمال می کنند. این سطوح بر اساس نسبت های 23.6%، 38.2%، 50%، 61.8% و 76.4% از حرکت اصلی تعیین می شوند. این نقاط، احتمال بیشتری برای توقف حرکت قیمت و برگشت آن را دارند.

معامله گران با تمرکز بر این سطوح، زمان های ورود به معامله و همچنین تعیین حد سود و حد ضرر را تعیین می کنند. با این روش، بهترین تصمیمات برای معاملات در فارکس، اتخاذ می شود.

 

سطوح بازگشتی فیبوناچی چیست و چطور باید از آن ها استفاده کرد؟

سطوح بازگشتی فیبوناچی، به سطوحی از قیمت اشاره دارند که بازار احتمالاً پس از یک حرکت قیمت اصلی، به آن سطوح برگشت می کند. این سطوح با استفاده از نسبت های فیبوناچی محاسبه شده که از تقسیم اعداد متوالی این دنباله، به دست می آیند.

سطوح بازگشتی فیبوناچی مهم ترین آن ها 23.6%، 38.2%، 50%، 61.8% و 76.4% هستند.

معامله گران از این سطوح به عنوان مناطق حمایت و مقاومت احتمالی، استفاده می کنند. به طور کلی، هنگامی که یک روند قیمتی صعودی یا نزولی طولانی مدت رخ می دهد، بازار معمولاً پیش از ادامه روند، به سمت یکی از این سطوح بازگشت می کند.

برای استفاده از سطوح بازگشتی فیبوناچی، حرکت قیمت اصلی را شناسایی کرده و سپس این سطوح را، بر روی نمودار قیمت ترسیم کنید. سطوح فیبوناچی باید از بالاترین نقطه [در روند نزولی] یا پایین ترین نقطه [در روند صعودی]، تا محل بازگشت احتمالی قیمت ترسیم شوند.

سپس سطوح بازگشتی را به عنوان نقاط احتمالی سود و زیان در نظر گرفته و بر اساس آن ها، تصمیم گیری نمایید.

استراتژی فیبوناچی فارکس، استراتژی فیبوناچی در فارکس، استراتژی فیبوناچی
سطوح بازگشت فیبوناچی

 

موارد مهم درباره سطوح فیبوناچی

  1. سطوح فیبوناچی، فقط برای حرکات روند مناسب هستند. ترسیم آن ها در طول حرکات خنثی یا هنگامی که قیمت در حال تثبیت است، بی فایده خواهد بود!
  2. خطوط واسط فیبوناچی، سطوح حمایت و مقاومت محلی را نشان می دهند. بازگشت قیمت همیشه کامل نبوده و ممکن است قیمت برای مدتی، بی تحرک و منجمد شود. به عنوان مثال بین سطوح 38.2% و 26.3%. در پایان یک بازگشت، معمولاً بین 38.2% و 61.8% رخ می دهد.
  3. سطوح فیبوناچی، یک ابزار کامل نیستند. این ابزار فقط سرنخی از مکان معکوس شدن قیمت را، می دهد.

ابزار فیبوناچی اصلاحی، کار خود را در تمامی بازه های زمانی انجام می دهد. اگر چه در استراتژی های بلندمدت، سطوح فیبوناچی بیشتر برای تحلیل مقدماتی و پیش بینی استفاده می شوند، اما در اسکالپینگ فارکس، اساسی ترین ابزار برای تنظیم شبکه سفارشات است.

 

icon ifxhome 54 استراتژی فیبوناچی فارکس نقش استراتژی فیبوناچی فارکس در تشخیص روندهای قیمتی

فیبوناچی در تشخیص روندهای قیمتی، نقش مهمی دارد. یکی از کاربرد های اصلی نسبت های فیبوناچی، تعیین مقادیر اصلاح در یک روند است. با استفاده از این نسبت ها می توان سطوح احتمالی مقاومت و حمایت را، در یک روند شناسایی کرد.

در یک روند صعودی، نسبت های فیبوناچی از نقطه پایین ترین قیمت تشکیل روند، تا نقطه بالاترین قیمت اوج روند، اعمال می شوند. این سطوح نشان می دهند که در صورت اصلاح قیمت در روند صعودی، در کدام سطوح برگشت و روند صعودی اتفاق می افتد.

در روند نزولی، نسبت ها از نقطه بالاترین تا پایین ترین قیمت در نظر گرفته می شوند. این سطوح، احتمال بیشتری برای توقف اصلاح صعودی در روند نزولی و از سرگیری روند نزولی را نشان می دهند.

نسبت های مورد استفاده معمولا 23.6٪، 38.2٪، 50٪، 61.8٪ و 76.4٪ هستند. وقتی قیمت به این سطوح می رسد، باید مراقب نشانه های برگشت باشید! البته این سطوح فقط احتمالات را نشان داده و باید با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال، [مانند شمع ها و اندیکاتورها] تلفیق شوند.

در نهایت استراتژی فیبوناچی فارکس، ابزاری کمکی در تحلیل روندها است که در کنار سایر روش های تحلیل تکنیکال، به درک بهتر روندهای قیمتی کمک می کند.

 

انواع استراتژی فیبوناچی فارکس

استراتژی های مختلفی بر اساس سطوح فیبوناچی وجود داشته که، در ادامه به معرفی آن می پردازیم.

  • معاملات بر اساس سطوح کورکشن؛
  • معاملات معکوس روند؛
  • معاملات کانال
  • معاملات اکستنشن.

این استراتژی ها از سطوح فیبوناچی برای تشخیص نقاط احتمالی برگشت قیمت، تغییر جهت روند، پیش بینی حرکات آتی و تعیین نقاط ورود و خروج از بازار استفاده می کنند.

همچنین تلفیق سطوح فیبوناچی با سایر روش های تحلیل تکنیکال مانند «حمایت و مقاومت»، «خطوط روند»، «الگوهای کندلی» و «استراتژی چکش فیبوناچی» به تأیید و تقویت سیگنال های معاملاتی کمک می کند.

ترکیب استراتژی ها با افزایش احتمال موفقیت معاملات، به انتخاب بهتر نقاط ورود و خروج و همچنین تعیین دقیق تر حد ضرر و سود کمک می کند. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این استراتژی ها می پردازیم.

 

روند پیرو در بازگشت ها (معاملات بر اساس سطوح کورکشن)

این استراتژی شامل باز کردن معاملات در پایان کورکشن های قیمتی (اصلاح) است.

سطوح فیبوناچی از نقطه شروع تا نقطه اوج روند اصلی، ترسیم می شوند. هنگامی که قیمت در طی کورکشن (اصلاح) به سطوحی مانند 23.6٪، 38.2٪ یا 50٪ می رسد، معامله گران پوزیشن های جدیدی در جهت روند اصلی باز می کنند و در سطوح بعدی مانند 61.8٪ آنها را می بندند.

 

معاملات معکوس روند

این استراتژی، شامل انتظار برای تغییر جهت روند و باز کردن پوزیشن در جهت روند جدید است.

سطح کلیدی 61.8%، نشان دهنده تغییر در روند اصلی است. هنگامی که قیمت از این سطح عبور می کند، معامله گران پوزیشن جدیدی در جهت روند [جدید] باز کرده و تا زمان تغییر روند بعدی، آن را نگه می دارند.

 

معاملات کانال

کانال های فیبوناچی، سطوح مقاومت و  حمایت را بر اساس سه نقطه اکسترمم در روند تعیین می کنند. این سطوح، دیگر افقی نبوده و زاویه دار هستند. استراتژی، شامل باز کردن معاملات در طول بازگشت های قیمت به داخل کانال است.

 

معاملات اکستنشن

فیبوناچی اکستنشن، مبتنی بر نظریه امواج الیوت است.

سطوح فیبوناچی بر اساس دو موج اول یک روند جدید ترسیم شده و تا سطوح احتمالی، برای پایان موج سوم و شروع کورکشن چهارم را نشان دهند. معامله گران در ابتدای موج سوم وارد شده و معمولا در سطح 161.8% که محل احتمالی پایان موج سوم است، خارج می شوند.

 

معامله با نواحی حمایت و مقاومت با تأییدیه سطوح فیبوناچی

در این استراتژی، از سطوح فیبوناچی به عنوان تأیید کننده عملکرد مناطق حمایت و مقاومت استفاده می شود. به جای خرید و فروش کورکورانه در این مناطق، سطوح فیبوناچی برای تأیید بازگشت قیمت [از این سطوح] استفاده می شوند. این کار احتمال موفقیت معاملات را، افزایش می دهد.

 

معامله با خط روند و الگوهای کندلی با تأییدیه سطوح فیبوناچی

خطوط روند در شناسایی روندها و الگوهای کندلی برای تشخیص احتمال تغییر جهت روند، استفاده می شوند. با ترکیب این تکنیک ها با سطوح فیبوناچی، می توان معاملات قوی تر و با احتمال بالاتری ایجاد کرد. سطوح فیبوناچی می توانند نقاط کلیدی ورود و خروج را در تأیید با خطوط روند و الگوها، مشخص کنند.

 

ثبت سفارش های دقیق حد ضرر و سود با استفاده از سطوح فیبوناچی

سطوح فیبوناچی نقاط حد ضرر و سود را به صورت دقیق تر مشخص می کنند.

در روش های قدیمی این کار با زحمت بسیار زیاد و صرف زمان انجام می شد، اما اندیکاتور فیبوناچی با تعیین چند سطح مختلف و تعیین نقاط کلیدی، در صورت عبور قیمت، احتمال تغییر جهت روند را نشان می دهد. این سطوح را به نوعی می توان نقاط حد سود و حد ضرر دانست.

 

icon ifxhome 59 استراتژی فیبوناچی فارکس جمع بندی و نظر نویسنده درباره استراتژی فیبوناچی در فارکس

استراتژی فیبوناچی فارکس، یک ابزار قدرتمند تحلیل تکنیکال در پیش بینی حرکات قیمت و تعیین نقاط ورود و خروج از بازار است. با این حال، این استراتژی باید به همراه دیگر روش های تحلیل تکنیکال مانند حمایت و مقاومت، خطوط روند و الگوهای کندلی استفاده شده تا نتایج معاملاتی دقیق تر و موفق تری حاصل شود.

درک و تسلط بر استراتژی فیبوناچی در فارکس نیازمند تمرین زیاد، مدیریت ریسک و داشتن صبر در معاملات است. بهترین راه برای افزایش درصد موفقیت در معاملات (وین ریت/Winrate)، استفاده از حساب های دمو یا آزمایشی است.

بروکر آی سی ام بروکرز، با ارائه حساب دمو با سرعت اجرای سفارش بالا و عدم محدودیت در شارژ مجدد، به عنوان کارگزاری منتخب و معتبر معرفی می شود. در صورت داشتن سوال یا مشکل در خصوص استراتژی فیبوناچی فارکس، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

🔹استراتژی فیبوناچی فارکس، برای پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت، شناسایی زمان احتمالی برگشت قیمت و تعیین نقاط ورود و خروج از معامله استفاده می شود.

🔹باید حرکت قیمت اصلی را شناسایی کرد، سطوح فیبوناچی را بر روی نمودار قیمت ترسیم نمود و از آن ها به عنوان نقاط احتمالی سود و زیان در معاملات بهره گرفت.

نظرات (2)

  • سلام وین ریت این استراتژی برای نماد طلا در تایم فریم 15 دقیقه چقدر هست؟

    • دستیابی به وین ریت بالا، نیازمند تمرین مداوم و مدیریت ریسک درست است. در صورت انجام این موارد، می توان به وین ریت 60% به بالا دست پیدا کرد.

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
🔫 آموزش استراتژی اسکالپ 5 دقیقه ای شکارچی فارکس - (Ifx-St088) 🟢
🚀 آموزش استراتژی اسکالپ ۵ دقیقه ای با رگرسیون خطی - (Ifx-St087) ⏰
🪐انواع استراتژی های ساده فارکس کدام است؟ - ساده ترین استراتژی فارکس برای مبتدیان 🚀
💯 آموزش استراتژی تایم فریم 15 دقیقه ای و بالاتر مومنتوم - (Ifx-St086) 💹
✴️ آموزش استراتژی اسکالپ 5 دقیقه فارکس TFX - سیستم معاملاتی TFX Obos چیست؟ (Ifx-St085) 🚀