icon ifxhome 68 اندیکاتور فارکس اندیکاتور فارکس – ابزاری که تحلیل تکنیکال بدون آن معنا ندارد!

اگر در دنیای معاملات و تحلیل تکنیکال غوطه‌ ور شده باشید، بی‌ شک واژه «اندیکاتور»/”Indicator” بارها و بارها به گوشتان خورده است. اما آیا، واقعاً می‌ دانید اندیکاتور چیست و چه نقشی در موفقیت معاملات شما ایفا می‌ کند؟ آیا بکارگیری استراتژی در فارکس، بدون اندیکاتور ممکن است؟

اندیکاتورهای فارکس (Forex Indicators)، ابزارهای بصری قدرتمندی هستند که با پردازش داده‌ های خام بازار، چراغ راهنمای تصمیم‌ گیری‌ های معاملاتی می‌ شوند. انواع اندیکاتور فارکس، به 4 دسته اصلی [ترند/Trend، مومنتوم/Momentum، نوسان/volatility و حجم/Volume] تقسیم بندی می شوند.

بر اساس نظر بسیاری از تحلیل گران فارکس اما، برخی از اندیکاتورها در گروه ها مشترک نیز دسته بندی می شوند. به عنوان مثال، اندیکاتور مکدی “MACD” که شاخص واگرایی میانگین متحرک همگرایی است، در دسته بندی روند و مومونتوم (حرکت) قرار می گیرند. اندیکاتور “RSI” (شاخص قدرت نسبی) نیز، هم نوسان و هم مومنتوم است.

در مقاله امروز خانه فارکس من، به معرفی انواع اندیکاتور فارکس می پردازیم. همچنین قصد داریم تا، بهترین اندیکاتورهای فارکس را بررسی کنیم. پس اگر می‌ خواهید گامی مؤثر در مسیر تبدیل شدن به یک تحلیلگر تکنیکال حرفه‌ ای بردارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اندیکاتور فارکس، اندیکاتور چیست، اندیکاتور چیست و انواع آن

 

icon ifxhome 45 اندیکاتور فارکس اندیکاتور فارکس چیست؟ هر آنچه که باید از اندیکاتورها بدانید

ریشه لغوی واژه اندیکاتور، به معنای «نشانگر» است. همین امر به خوبی بیانگر کارکرد اصلی این ابزار در بازارهای مالی است. اندیکاتورهای فنی، ابزارهای ریاضی برای تحلیل 5 شکل از روند بازار هستند. این 5 روند به ترتیب:

  • قیمت باز شدن؛
  • بالا؛
  • پایین؛
  • قیمت بسته شدن؛
  • و حجم معاملات.

در پلتفرم های معاملاتی [متاتریدر 4 و 5، سی تریدر، تریدینگ ویو، نینجا تریدر و …]، بیش از 1000 اندیکاتور در دسترس معامله گران قرار دارد. حتی برخی از افراد مسلط به برنامه نویسی، اقدام به ساخت اندیکاتور فارکس بصورت شخصی سازی شده، می کنند.

اندیکاتورها ابزارهایی برای کمک به معامله گران، در بررسی داده‌ های تاریخی قیمت، حجم، روندها، سطوح حمایت/مقاومت، نقاط ورود/خروج و سیگنال در فارکس یا سایر بازارها هستند. این ابزارها معمولاً در قالب خطوط، هیستوگرام‌ ها یا نمودارهایی در کنار یا زیر چارت قیمت نمایش داده می‌ شوند.

 

اندیکاتورهای فارکس چه کاربردی دارند؟

اندیکاتورها کاربرد های متنوعی در تحلیل تکنیکال و معاملات دارند. مهمترین کاربرد اندیکاتور فارکس:

  • شناسایی روندهای صعودی، نزولی یا خنثی؛
  • تعیین سطوح حمایت و مقاومت کلیدی؛
  • یافتن نقاط ورود (Entry) و خروج (Exit) مناسب؛
  • ارزیابی مومنتوم و شتاب حرکت قیمت؛
  • هشدار در خصوص شرایط خرید یا فروش بیش از حد؛
  • و کمک به مدیریت ریسک معاملات است.

بکارگیری اندیکاتور در معاملات، به درک بهتر روند قیمت و پیش بینی درست معامله گران کمک می کند. البته، بسیاری از تریدرها، استراتژی فارکس بدون اندیکاتور را ترجیح می دهند. اکثر این معامله گران از تکنیک هایی مانند پرایس اکشن، از الگوی چارت و کندل استیک ها استفاده می کنند.

معاملات فارکس بر پایه اخبار [تحلیل فاندامنتال] نیز، بدون نیاز به اندیکاتورها قابل انجام است.

 

مزایا و معایب استفاده از اندیکاتور در فارکس چیست؟

اندیکاتور فارکس مانند هر ابزار دیگری، دارای نقاط قوت و ضعف هستند. بهتر است قبل از استفاده، با مزایا و معایب آن آشنا شوید.

مزایا

  • ساده‌ سازی روند تحلیل تکنیکال
  • امکان بررسی سریع تایم فریم های طولانی
  • قابلیت شخصی‌ سازی مطابق با نیاز معامله‌گر
  • کاهش تأثیر هیجانات و احساسات در معاملات

معایب

  • ارائه سیگنال‌ های نادرست در صورت تنظیم اشتباه
  • نیاز به ترکیب با دیگر ابزارها برای افزایش کارایی و اعتبار سیگنال
  • احتمال به دام افتادن در معاملات متعدد
  • پیچیدگی استفاده برای افراد مبتدی

 

تفاوت اسیلاتور و اندیکاتور چیست؟!

یکی از سؤالاتی که ممکن است برای معامله‌ گران مبتدی پیش بیاید، تفاوت بین اندیکاتورها و اسیلاتورها است. اگر چه هر دو مورد برای تحلیل تکنیکال و معاملات استفاده می‌شوند، اما کارکرد و ویژگی‌ های متمایزی دارند.

اصلی ترین تفاوت اندیکاتورها و اسیلاتورها:

  • اندیکاتورها معمولاً روی نمودار قیمت یا زیر آن ترسیم می‌ شوند، در حالی که اسیلاتورها بیشتر به صورت مجزا و در یک پنجره، زیر نمودار اصلی نمایش داده می‌ شوند.
  • اسیلاتورها برخلاف اندیکاتورها، دامنه نوسان محدودی داشته و معمولاً بین بازه‌ های صفر تا 100 یا 100- تا 100+ در نوسان هستند.
  • اندیکاتورها بیشتر برای نمایش روند و سطوح کلیدی قیمت استفاده می‌ شوند، حال آنکه کاربرد اصلی اسیلاتورها، ارزیابی شتاب و مومنتوم حرکات قیمت است.
  • سیگنال‌ های خرید و فروش در اندیکاتورها با تلاقی یا تقاطع خطوط حاصل می‌ شود، اما این اتفاق در اسیلاتورها با حرکت خطوط به سمت محدوده‌ های بحرانی بالا یا پایین رخ می دهد.

 

icon ifxhome 39 اندیکاتور فارکس بهترین اندیکاتور برای فارکس کدام است؟

همانطور که در بخش مقدمه عنوان شد، اندیکاتورهای اصلی فارکس به 4 دسته تقسیم بندی می شوند. امکان دانلود، ساخت یا خرید اندیکاتور، در پلتفرم های معاملاتی نیز میسر شده است. در ادامه، به معرفی بهترین اندیکاتور فارکس برای معامله گران می پردازیم.

بهترین اندیکاتور برای فارکس، بهترین اندیکاتور برای فارکس، بهترین اندیکاتور فارکس

 

اندیکاتور میانگین متحرک (Moving Average)

«اندیکاتور میانگین متحرک»، از پرکاربردترین و شناخته‌ شده‌ ترین اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال است. این ابزار با محاسبه میانگین قیمت‌ های گذشته در یک بازه زمانی مشخص، روند غالب را نمایش می‌ دهد. میانگین ‌های متحرک به انواع ساده (SMA)، نمایی (EMA) و وزنی (WMA) تقسیم بندی می‌ شوند.

تقاطع این میانگین‌ ها با یکدیگر یا با نمودار قیمت، سیگنال‌ های خرید و فروش را تولید می کند.

 

اندیکاتور بولینگر باندز (Bollinger Bands)

«اندیکاتور باندهای بولینگر»، به عنوان یک ابزار روند نما از 3 باند تشکیل شده است. باند میانی که میانگین متحرک ساده است، دو باند بالایی و پایینی در اطراف باند میانی قرار داشته که بر اساس انحراف معیار، محاسبه می شود.

این اندیکاتور فارکس، برای تشخیص نوسانات غیر عادی، مناطق اشباع [خرید/فروش] و تغییر روند، کاربرد دارد.

 

شاخص قدرت نسبی (Relative Strength Index)

“RSI” یا شاخص قدرت نسبی، یکی از اسیلاتورهای پرطرفدار در میان معامله گران است. با کمک این ابزار، سنجش سرعت، شدت تغییرات قیمتی و میزان قدرت روند ارزیابی می شود. “RSI” در بازه 0-100 نوسان داشته و عبور از سطوح بحرانی 70 و 30، به ترتیب نشان از احتمال اصلاح نزولی و صعودی قیمت است.

امکان استفاده از واگرایی و همگرایی “RSI”، برای شناسایی انتهای روند میسر شده است.

 

اندیکاتور مکدی (MACD)

اندیکاتور همگرایی و واگرایی میانگین‌ های متحرک یا “MACD”، یکی دیگر از اندیکاتورهای محبوب است. با کمک مکدی، تفاوت بین دو میانگین متحرک نمایی با دوره‌ های متفاوت محاسبه می‌ شود. این اندیکاتور شامل یک خط سیگنال بوده که میانگین متحرک 9 دوره، از خط MACD است.

تقاطع خطوط، واگرایی‌ ها و حرکت خط هیستوگرام، سیگنال‌ های معاملاتی این اندیکاتور محسوب می‌ شوند.

 

اندیکاتور ایچیموکو (Ichimoku)

«اندیکاتور ایچیموکو کینکو هایو»، یک اندیکاتور جامع و پیچیده ژاپنی است. این ابزار با ترکیب چند خط میانگین متحرک و محدوده ابر، اطلاعات زیادی در مورد روند، حمایت/مقاومت، مومنتوم و نقاط ورود/خروج در اختیار معامله‌ گران قرار می‌ دهد.

یادگیری نحوه خواندن و تفسیر این اندیکاتور، به زمان بیشتری نیاز داشته اما از محبوبیت روز افزونی در میان فعالان بازار فارکس، برخوردار است.

 

icon ifxhome 70 اندیکاتور فارکس استفاده از اندیکاتور فارکس آری یا خیر؟ – جمع بندی و نظر نویسنده

به طور کلی تمامی معامله گران، می توانند از اندیکاتورها استفاده کرده و از مزایای آنها بهره مند شوند. استفاده از اندیکاتورها به ویژه برای افراد زیر توصیه می‌ شود:

  • تحلیل گران تکنیکال، برای افزایش و بهبود اعتبار سیگنال ها؛
  • افرادی که به دنبال سیگنال‌ های معاملاتی هستند؛
  • معامله‌ گرانی که قصد کاهش هیجانات و احساسات در معاملات را دارند؛
  • تریدرهایی که قصد خودکار سازی استراتژی های معاملاتی را دارند.

اندیکاتور فارکس، ابزارهای تحلیلی ارزشمندی جهت افزایش سرعت و دقت تصمیم‌گیری‌ ها هستند. انواع اندیکاتورها با ارائه نماهای متفاوت از وضعیت بازار، معامله‌گران را از جنبه های پنهان حرکات قیمتی، مطلع می کنند.

با کمک اندیکاتور در فارکس یا سایر بازارهای مالی، چشم‌ اندازی جامع‌ تر [تحلیل دقیق تر] از بازار بدست می آید. با این حال اندیکاتورها، محدودیت‌ و نواقص خاص خود را نیز دارند. این ابزارها در بهترین حالت، احتمالات معاملاتی را نشان می دهند.

هیچ اندیکاتوری به تنهایی، همه جنبه‌ های بازار را پوشش نمی دهد. معامله‌ گران باید از ترکیب چند اندیکاتور مکمل، برای دستیابی به نتایج بهتر استفاده کنند. در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره رایگان، از طریق پشتیبانی تلگرام با کارشناسان در ارتباط باشید.

سوالات متداول

🔹بله؛ ترکیب اندیکاتورها، اعتبار و کارایی سیگنال ها را افزایش می دهد.

🔹اندیکاتورها داده‌ های مورد نیاز خود را، مستقیماً از فید قیمت و نمودار بازار دریافت می‌ کنند. بنابر این کیفیت و دقت اندیکاتورها، به منبع داده و پلتفرم معاملاتی بستگی دارد.

🔹انتخاب بهترین اندیکاتور به عوامل متعددی مانند سبک معاملاتی، تایم فریم، بازار، دارایی و تجربه فردی معامله‌ گر بستگی دارد.

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
🔫 آموزش استراتژی اسکالپ 5 دقیقه ای شکارچی فارکس - (Ifx-St088) 🟢
🚀 آموزش استراتژی اسکالپ ۵ دقیقه ای با رگرسیون خطی - (Ifx-St087) ⏰
🪐انواع استراتژی های ساده فارکس کدام است؟ - ساده ترین استراتژی فارکس برای مبتدیان 🚀
💯 آموزش استراتژی تایم فریم 15 دقیقه ای و بالاتر مومنتوم - (Ifx-St086) 💹
✴️ آموزش استراتژی اسکالپ 5 دقیقه فارکس TFX - سیستم معاملاتی TFX Obos چیست؟ (Ifx-St085) 🚀