icon ifxhome 05 معاملات فیوچرز معاملات فیوچرز در فارکس (Futures Trading) – معاملات آتی فیوچرز چیست؟

در بازار فارکس یا سایر بازارهای مالی [رمز ارز، بورس و …]، از نوسان قیمت کالا یا سایر دارایی ها می توان کسب سود کرد. بدون داشتن برنامه ریزی معاملاتی و استراتژی در فارکس، امکان موفقیت به شدت کاهش خواهد یافت.

یکی از روش های ترید دارایی ها در فارکس، بر پایه قراردادهای آتی با داشتن تاریخ معین و قیمت از پیش تعیین شده است. سبک «معاملات فیوچرز» یا آتی، طرفداران زیادی در بازار ارزهای دیجیتال نیز دارد. اما معاملات فیوچرز در فارکس چیست و چه مزایایی دارد؟

آیا امکان استفاده از اهرم (لوریج) در معاملات آتی فیوچرز، میسر شده است؟ شرایط مدیریت ریسک برای کسب حداکثری سود، در این روش چیست؟ آیا با انجام معاملات فیوچرز، می توان وین ریت در فارکس را افزایش داد؟

در این مقاله از خانه فارکس من، به معرفی کامل روش معاملاتی فیوچرز “Futures” در بازار فارکس می پردازیم. مقاله امروز، راهنمای کامل و جامعی برای معاملات آتی در بازار فارکس است.

معاملات فیوچرز، منظور از معاملات فیوچرز چیست، معاملات فیوچرز فارکس

 

icon ifxhome 62 معاملات فیوچرز معاملات فیوچرز فارکس چیست؟ – بررسی کامل + مزایا/معایب

معاملات فیوچرز (Futures Trading/Contract)، نوعی قرارداد استاندارد شده برای خرید/فروش کالا، دارایی های مالی و … در آینده با قیمت از پیش تعیین شده است. دو طرف در این قرارداد به مبادله کالا یا دارایی، در تاریخ معینی در آینده و با قیمتی تعیین شده، مبادرت می کنند.

این نوع قرارداد، در بورس کالاهای مالی انجام شده و ابزاری برای مدیریت ریسک و سفته بازی هستند.

 

مزایا و معایب معاملات فیوچرز فارکس

روش معاملاتی فیوچرز مانند هر سبک دیگر، نیازمند داشتن دانش فراوان است.

مزایا معایب
کاهش ریسک اعتباری: از آنجایی که فیوچرز در بورس های معتبر معامله می شوند، احتمال زیان ناشی از عدم ایفای تعهدات طرف مقابل به حداقل می رسد. ریسک بازار: با وجود مزیت مدیریت ریسک، فیوچرز همچنان می تواند ریسک بالایی داشته باشد، به خصوص اگر بازار به شکل ناگهانی و نامطلوبی حرکت کند.
مدیریت ریسک: معامله گران می توانند با استفاده از فیوچرز در مقابل نوسانات قیمتی کالا ها یا دارایی های مالی از خود محافظت کنند. پیچیدگی: درک قرارداد های فیوچرز و استراتژی های مربوط به آن ها می تواند برای سرمایه گذاران تازه کار پیچیده باشد.
اهرم فایننسی: فیوچرز به معامله گران اجازه می دهد تا با سرمایه کم تر از مقدار واقعی دارایی، معامله ای بزرگتر انجام دهند، که این می تواند به افزایش بازده منجر شود. اهرم بالا: در حالی که اهرم می تواند بازده را افزایش دهد، همین اهرم می تواند زیان ها را نیز به شدت افزایش دهد.
شفافیت قیمتی: با توجه به اینکه فیوچرز در بورس ها معامله می شوند، قیمت ها به صورت لحظه ای و شفاف در دسترس هستند. نقدشوندگی: بعضی از قرارداد های فیوچرز ممکن است نقدشوندگی کم تری داشته باشند، که می تواند باعث سختی در خروج از موقعیت های معاملاتی شود.
انعطاف پذیری: معامله گران می توانند با خرید یا فروش قرارداد های فیوچرز، در جهت های مختلفی سرمایه گذاری کنند. هزینه های معاملاتی: معاملات فیوچرز ممکن است شامل هزینه های معاملاتی از جمله کمیسیون ها، حق العمل کاری و هزینه های نگهداری باشد.

 

معاملات فیوچرز ابزاری قدرتمند برای مدیریت ریسک و سفته بازی هستند، اما نیاز به دانش و تخصص کافی برای کاهش ریسک های مرتبط دارند. معامله گران باید پیش از ورود به این بازار، آموزش های لازم را دیده و با پوشش ریسک (Hedging) و مدیریت سرمایه آشنا باشند.

 

icon ifxhome 38 معاملات فیوچرز انواع معاملات فیوچرز در فارکس کدام هستند؟

در معاملات فیوچرز فارکس، دسته بندی بر پایه دارایی متفاوت است. در ادامه، به معرفی انواع مختلف روش های معاملاتی فیوچرز می پردازیم.

معاملات فیوچرز در فارکس، معاملات آتی فیوچرز، معاملات آتی فارکس

 

فیوچرز کالایی (Commodity Futures)

این قرارداد ها برای خرید و فروش کالاهای فیزیکی مانند طلا، نفت، غلات و دیگر مواد خام در آینده است. فیوچرز کالایی به دو دسته کلی تقسیم می شود:

  • کالاهای نرم (Soft Commodities): شامل کالاهای کشاورزی مانند قهوه، شکر، کاکائو و پنبه؛
  • کالاهای سخت (Hard Commodities): شامل منابع استخراج شده یا استخراجی مانند فلزات و انرژی ها.

 

فیوچرز مالی (Financial Futures)

این قراردادها شامل دارایی های مالی مانند ارز، سهام و اوراق قرضه می شوند. برخی از این موارد عبارتند از:

  • فیوچرز شاخص های سهام: معامله بر اساس شاخص های بزرگ سهام مانند S&P 500 یا Dow Jones؛
  • فیوچرز نرخ بهره: برای معامله بر اساس تغییرات نرخ بهره مورد انتظار آینده؛ مانند فیوچرز خزانه داری ایالات متحده؛
  • فیوچرز ارز: که در آن معامله گران بر اساس ارزش نسبی ارزهای مختلف در آینده معامله می کنند.

 

فیوچرز دیگر دارایی ها

علاوه بر کالا و دارایی های مالی، فیوچرز شامل دارایی های دیگری نیز هست. این موارد مانند:

  • فیوچرز آب و هوا: که بر اساس داده های آب و هوایی مانند دما یا بارش استوار است؛
  • فیوچرز انرژی های تجدید پذیر: که بر بازار های نوظهور مانند کربن و انرژی های تجدید پذیر تمرکز دارد.

 

اصلی ترین تفاوت های معاملات فیوچرز

  • تحویل فیزیکی در مقابل تسویه نقدی: برخی از قراردادهای فیوچرز به تحویل فیزیکی کالا در پایان قرارداد منجر می شوند. در حالی که برخی دیگر به صورت تسویه نقدی (Cash Settlement) بوده که در آن، تفاوت قیمت در پایان قرارداد پرداخت می شود.
  • اندازه قرارداد: اندازه قراردادهای فیوچرز، بسیار متفاوت است، به خصوص هنگام مقایسه قراردادهای کالایی با قراردادهای مالی.
  • نقدشوندگی: برخی از بازارهای فیوچرز مانند نفت خام، بسیار نقدشونده و فعال هستند. در حالی که دیگر بازار ها، نقدشوندگی کم تری دارند.

 

icon ifxhome 42 معاملات فیوچرز آشنایی با بازار های مناسب معامله فیوچرز

بازارهای فیوچرز برای انواع دارایی های مختلف وجود دارد، از جمله کالاها، ارزها، اوراق بهادار و شاخص های سهام. در ادامه، برخی از بازارهای معاملات فیوچرز را به طور خلاصه ارائه خواهیم کرد.

 

فیوچرز کالا (Commodity Futures)

  • طلا و نقره: معاملات فیوچرز برای فلزات گران بها به منظور هجینگ (حفاظت از ریسک) یا سفته بازی انجام می شود.
  • نفت خام و محصولات پتروشیمی: برای مدیریت ریسک نوسانات قیمتی در بازار انرژی.
  • کشاورزی (مانند گندم، ذرت، سویا): کشاورزان و خریداران برای تضمین قیمت در آینده از این قراردادها استفاده می کنند.

 

فیوچرز مالی (Financial Futures)

  • فیوچرز نرخ بهره: برای هجینگ و معامله بر اساس تغییرات نرخ بهره، مثل قراردادهای آتی خزانه داری آمریکا.
  • فیوچرز ارز (Currency Futures): برای معامله و حفظ ارزش دارایی در برابر نوسانات نرخ ارز.
  • فیوچرز شاخص سهام: این قراردادها بر اساس شاخص های بزرگ بازار سهام مانند S&P 500، Dow Jones و NASDAQ تنظیم می شوند.

 

فیوچرز بدهی (Debt Futures)

  • اوراق قرضه دولتی: برای تعیین قیمت آتی اوراق قرضه و مدیریت ریسک نرخ بهره.

برای ورود به هر کدام از این بازارها، نیاز به دانش کافی درباره نحوه عملکرد معاملات فیوچرز، ریسک ها، مکانیزم های قیمت گذاری، و همچنین نحوه مدیریت و کنترل ریسک دارید.

 

icon ifxhome 53 معاملات فیوچرز نکات مهم معامله در بازار فیوچرز که باید بدانید!

مهم ترین نکات در بازار فیوچرز شامل موارد زیر است:

 

فهمیدن مکانیزم قراردادهای فیوچرز

قبل از ورود به بازار فیوچرز، باید با مکانیزم پایه ای قراردادهای فیوچرز آشنا باشید.

این مکانیزم شامل دانستن تعاریف اساسی مانند قیمت پایه (Strike Price)، تاریخ انقضاء (Expiration Date)، مارجین (Margin) و لوریج (Leverage) می شود. همچنین، درک اینکه چگونه قیمت ها تعیین شده و چگونه معاملات روزانه بر روی حساب شما تأثیر می گذارند، بسیار مهم است.

 

شناخت ریسک های بازار

معاملات فیوچرز سود زیادی به همراه داشته، اما ریسک بسیار بالایی نیز دارد! معامله گران به دلیل استفاده از لوریج، مبالغ زیادی را نسبت به سرمایه اولیه خود در معرض ریسک قرار می دهند. بنابراین، مدیریت ریسک و تعیین استراتژی های محافظتی مانند توقف ضرر (Stop Loss)، بسیار مهم است.

 

تحلیل بازار

معامله گران باید تحلیل های فنی و بنیادی را، برای پیش بینی حرکات بازار به کار ببرند. تحلیل تکنیکال شامل، استفاده از نمودار و اندیکاتورها برای شناسایی الگوهای قیمتی است. در حالی که تحلیل بنیادی به بررسی عوامل اقتصادی، سیاسی و اخباری موثر بر قیمت ها می پردازد.

 

مدیریت سرمایه

مدیریت سرمایه یکی از اصول کلیدی برای موفقیت در بازار فیوچرز است. میزان سرمایه برای هر معامله را، بصورت درست تعیین کنید. معاملات بیش از احد، منجر به از دست دادن تمام سرمایه خواهد شد.

 

برقراری انضباط معاملاتی

انضباط معاملاتی برای موفقیت در بازارهای فیوچرز، ضروری است. این شامل پیروی از یک برنامه معاملاتی مشخص، عدم دخالت احساسات برای تأثیرگذاری بر تصمیمات معاملاتی و حفظ ثبات در رویکرد به بازار است.

 

آموزش و به روزرسانی دانش

بازارها دائماً در حال تغییر بوده و استراتژی های معاملاتی کارآمد در گذشته، ممکن است در آینده کاربردی نداشته باشند. معامله گران باید متعهد به یادگیری مداوم و به روزرسانی دانش خود باشند.

 

استفاده از ابزارهای معاملاتی

معامله گران حرفه ای از ابزارهای مختلفی مانند سیستم های معاملاتی الگوریتمی، پلتفرم های تحلیلی پیشرفته و خدمات مشاوره ای، برای بهترین تصمیمات در ترید استفاده می کنند.

 

اجتناب از عجله در معامله

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که معامله گران تازه کار مرتکب می شوند، عجله برای ورود به معامله و خروج بی موقع از آن است. صبر و انتظار برای شرایط مناسب معاملاتی، به افزایش شانس موفقیت کمک می کند.

 

icon ifxhome 40 معاملات فیوچرز معامله فیوچرز به چه معامله گرانی پیشنهاد می شود؟! – جمع بندی و نظر نویسنده

معامله فیوچرز، نوعی قرارداد مشتقه برای خرید یا فروش دارایی در آینده با قیمتی مشخص است. این سبک از معاملات، بیشتر برای معامله گران با دانش کافی بازارهای مالی و مدیریت صحیح ریسک، مناسب است.

این معامله گران باید توانایی تحلیل دقیق بازار را داشته و نوسانات قیمتی را، پیش بینی کنند. معاملات فیوچرز به سرعت سودآور یا زیان ده خواهد بود!

همچنین، دسترسی به سرمایه زیاد در این معاملات، احساس می شود. داشتن مارجین مناسب، از دلایل این موضوع است. تغییر سریع تکنیک های معاملاتی برای کاهش ضرر [مدیریت ریسک، تنظیم حد ضرر] نیز الزامی است.

معاملات فیوچرز ابزاری قدرتمند برای مدیریت ریسک و سفته بازی محسوب می شوند؛ اما نیازمند دانش و تخصص کافی برای کاهش ریسک های مرتبط هستند. در این مقاله به بررسی جامعی از مفهوم، انواع، مزایا و معایب، بازارهای مناسب و نکات کلیدی معاملات فیوچرز پرداخته ایم.

در صورت نداشتن دانش کافی یا زمان لازم برای یادگیری، از حساب های کپی ترید در فارکس استفاده کنید. دنبال کردن معامله گران حرفه ای، یکی از روش های کسب سود بصورت غیر مستقیم است. همچنین استفاده از سیگنال در فارکس و سایر بازارهای مالی، روش دیگر سرمایه گذاری و معاملات بدون نیاز به تحلیل بازار است.

در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، از طریق پشتیبانی تلگرام به کارشناسان خانه فارکس من پیام ارسال نمایید.

سوالات متداول

🔹معاملات فیوچرز، قرارداد استانداردی برای خرید یا فروش یک دارایی در آینده با قیمت از پیش تعیین شده است.

🔹معامله گران با دانش کافی، توانایی مدیریت ریسک، سرمایه لازم و آمادگی برای تغییرات سریع، مناسب معاملات فیوچرز (آتی) هستند.

🔹ریسک بازار، پیچیدگی، اهرم بالا، نقدشوندگی پایین و هزینه های معاملاتی را می توان بزرگترین خطرات این نوع از معاملات به حساب آورد.

درج نظر

فهرست مطالب
مطالب جدید
⭐️ تشخیص قدرت روند با اندیکاتور AO - اسیلاتور Awesome چیست؟ 💹
📉معرفی استراتژی کراس در فارکس - سیسم پولساز و ساده - (IFX-ST274)💎
📚معرفی استراتژی کراس در ارز دیجیتال - روش پولساز رمز ارز - (IFX-ST273)🌐
👑معرفی استراتژی کراس در باینری آپشن - سیسم سود ده جدید- (IFX-ST272)📉
🔥آشنایی با معنی لوریج در ارز دیجیتال - leverage در کریپتو🔦